Ať žije divadlo! Ať žijí knížky!

Ať žije divadlo! Ať žijí knížky!

Řada divadel, umělců i vydavatelů se teď potýká s existenčními potížemi. Chceme naší kulturní scéně vyjádřit plnou podporu. A otevřít debatu nad tím, co je potřeba udělat okamžitě a jak se do pomoci můžete zapojit i vy. Nabízíme 12hodinový živý maraton rozhovorů s osobnostmi české kultury. Kromě tipů na konkrétní pomoc se dozvíte třeba i to, jakou knihu byste si určitě neměli nechat ujít. Anebo jaké představení stojí za to vidět naživo.

O festivalu

Český rozhlas Dvojka s velkým znepokojením sleduje aktuální vývoj na české kulturní scéně, kdy se řada subjektů potýká s existenčními potížemi.

Chceme naší kulturní scéně vyjádřit plnou podporu. A otevřít debatu nad tím, co je potřeba udělat okamžitě a jak se můžete zapojit i vy.

Náš 12hodinový živý maraton rozhovorů s osobnostmi české divadelní a literární scény přináší praktické informace, jak se kdokoli může aktivně zapojit do podpory kulturní scény. Ať už nákupem knihy on-line, podpořením živých videostreamů divadel anebo jakýmkoli jiným způsobem.

Budeme rádi, pokud se kulturní scéna do festivalu a následujícího dění zapojí a projekt podpoří na svých webových stránkách, e-shopech nebo sociálních sítích. Smyslem projektu není navýšení tržeb konkrétního subjektu. Ale dát prostor všem a uchopit téma plošně.

Věříme, že společně budeme silnější.

Hlasujte

Každý z hostů našeho maratonu musel odpověď na dvě otázky:

  • Jakou knihu by si teď určitě každý měl přečíst?
  • Na jakého herce/představení/událost ze živé kultury se těšíte?

Dejte svojí oblibené knize hlas a doporučte ji tak ostatním. Anebo se podívejte, která osobnost kterou knihu nebo kulturní akci doporučila.

Partnery festivalu jsou Svět knihy, Činohra Národního divadla, Svaz českých knihkupců a nakladatelů, Asociace nezávislých divadel ČR, Spolek Litera, pořadatel Magnesia Litera, iLiteratura.cz, Literární noviny, Divadelní noviny, Cech malých nakladatelů (Jiří Fiedor - Pulchra, Iva Pecháčková - Meander, Daniel Podhradský - Dauphin, Vít Houška - Volvox Globator, Petr Novotný - Petrkov, Jakub Hlaváček - Malvern, Lubor Maťa - Maťa, Jiří Macháček - Protimluv, Viktor Stoilov - Torst, Aram Herrmann - Herrmann & synové, Lumír Kolíbal - Dharmagaia, Pavel Jungmann - Archa, Petr Schwarz - Kalich, Jan Šavrda - Dybbuk, Pavel Mervart - Mervart, Petr Minařík - Větrné mlýny, Martin Hejkal - Hejkal, Petr Himmel - Garamond, Kristina Mědílková - Opus, Filip Tomáš - Akropolis, Erik Lukavský - Fra, Tomáš Brandejs - 65. pole, Ivo Stehlík - Stehlík, Petr Januš - Rubato, Veronika Marhounová - Planeta9, Tereza Horváthová - Baobab, Jakub Jinek - Oikoymenh), České literární centrum, Divadlo na Vinohradech, Divadlo Mír Ostrava, nakladatelství Argo, Prostor, soubory uskupení Jatka 78, klub knihomolů.cz, portál Kdykde.cz, Divadlo Pod Palmovkou, Institut umění – Divadelní ústav, Culturenet.cz, Divadlo Spejbla a Hurvínka, Česká taneční platforma, flowee.cz, pražské Muzeum alchymistů, divadlo Ponec, Bibliofilové, Společnost pro kreativní vzdělávání, Divadlo.cz, Kultura v karanténě, Divadlo Husa na provázku, magazín Tojesenzace.cz, LArt Classics, Česká centra, časopisu Hudební rozhledy, Slezkoostravský hrad, Výstaviště Černá louka Ostrava, Obec překladatelů, nakladatelství Jota.

Nejnovější články

Stránky