Ať žije divadlo! Ať žijí knížky! Český rozhlas Dvojka spouští 12hodinový živý maraton na podporu české kultury

Martin Finger

Herečka Dana Černá byla hostem přímo ve studiu Ranní Dvojky spolu s kolegou z Činoherního klubu Martinem Fingerem. V živém vysílání sehráli i etudu z představení Kati, kde hraje i moderátor Dalibor Gondík. Poslechněte si.

Jakou knihu by si teď určitě každý měl přečíst?

Frank Tallis: Posedlost láskou a jiná znepokojivá odhalení (Portál)

To není beletrie. Autor je psycholog a zároveň spisovatel. Je to strašně zajímavé. To, co známe úplně všichni: do jakých patologických stavů se může člověk kvůli lásce dostat. Nejrůznější formy lásky: žárlivost, zamilovanost do fiktivní postavy nebo jste přesvědčená, že on vás miluje, ale ono to tak není... Je tam popsaných spoustu konkrétních případů a je to strašně dobrodružné, strašně hezky napsané. A emotivní. Já jsem se u toho prvního případu po strašně dlouhé době měl v očích slzy. Čel jsem si to v tramvaji a byl jsem z toho dojatý. Strašně mě to zasáhlo.

Na jakou událost ze živé kultury se těšíte?

Koncert Nicka Cavea a Stinga

Já jsem si asi půl roku dopředu udělal čas na koncert Nicka Cavea na konci května, který zrušili. Překládají ho na květen 2021. Tak jenom budu doufám, že už do té doby se koncerty budou dít a uvidím Nicka Cava a spoustu jiných. Sting  má být v červenci, taky na něj mám koupené lístky a taky nevím, jestli bude. Uvidíme.

Spustit audio

Související