Recept pro tento den - 3.10.

Rada pro tento den

Z nového říjnového čísla časopisu Receptář, které vychází tento týden, jsme dnes vybrali recepty na krabí kremrole a dýňovou polévku. Klikněte na titulek, dozvíte se více.


Krabí kremrole
Potřebujeme 1 balení listového těsta, 1 balení krabích tyčinek, vejce a sůl. Listové těsto rozválíme, rádýlkem nakrájíme na pásky, které navineme na krabí tyčinky. Kremrole dáme na plech, potřeme vajíčkem se solí a v horké troubě upečeme dozlatova. Recept poslala Jana Turečková z Chotusic.

Dýňová polévka
Potřebujeme 80 dkg máslové nebo oranžové dýně, 25 dkg brambor, dvě cibule, tři stroužky česneku, jednu mrkev, 1,5 l kuřecího vývaru - může být z kostky. Dále pak tři lžíce másla a zakysanou smetanu. Dýni zbavíme slupky a semínek a nakrájíme ji na menší kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme také na kostičky. Mrkev nastrouháme, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme.

Logo

V hrnci zpěníme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Potom přidáme dýni, mrkev, brambory a přibližně 5 minut dusíme. Zalijeme teplým kuřecím vývarem a vaříme doměkka. Polévku rozmixujeme a podáváme s kopečkem zakysané smetany. Recept poslala Blanka Snášelová z Prosenic.