Restované vepřové maso s ústřicovou omáčkou. Recept Romana Pauluse na rychlou čínu za hubičku
Mezi kuchaři se těmto pokrmům říká „stir fried“, restováno a mícháno. Jejich příprava by měla trvat maximálně 2–3 minuty. A jde to udělat i zdravě.
- slunečnicový olej
- paprika
- mrkev
- česnek
- cibule
- ústřicová omáčka
- cuketa
- pórek
- rýže
Na čínu je nejlepší pánev vok, ale stačí jakákoliv velká pánev. „Musíte ji mít ale hodně rozpálenou,“ doporučuje šéfkuchař Roman Paulus. „A dejte na ní jen trochu oleje. Z vepřové krkovice totiž bude hodně sádla, tak aby pokrm nebyl příliš mastný.“
Postup
Vepřovou krkovici nakrájejte na nudličky a zprudka zarestujte
Opepřete a jen zlehka osolte (ústřicová omáčka je velmi slaná)
Přidejte nakrájený česnek a nakrájenou cibuli a zarestujte
Přidejte papriku, cuketu mrkev
Přidejte ústřicovou omáčku a lehce podlijte vodou
Pokrm servírujte do hlubšího talíře s rýží
Dozdobte nakrájeným pórkem a čerstvou paprikou
Tip Romana Pauluse
Na začátku s masem moc nehýbejte, aby se vám pánvička neochladila a maso nezačalo pouštět šťávu. Papriku, cuketu a mrkev přidávejte co nejpozději. Je to zelenina, kterou jíme zasyrova. Nemusí být úplně uvařená. Může zůstat krásně na skus, dokřupava.
Recept pro vás připravil exkluzivně Roman Paulus ve spolupráci s Potravinovou bankou. Potravinová banka v Letňanech vydává i potravinové balíčky nejchudším. Každý den skladníci připraví na 200 tašek s těmi nejzákladnějšími potravinami. Ročně Potravinová banka vydá 2000 tun potravin.
Související
-
Panzanella. Recept Romana Pauluse na salát za hubičku ze starého pečiva
Nejvíce se u nás plýtvá ovocem a zeleninou. Dejte jídlu druhou šanci a připravte si salát, který velmi připomíná oblíbený řecký nebo šopský salát.
-
Pohankový salát z červené řepy. Jednoduchý recept Romana Pauluse za hubičku
Když připravíte salát s nějakou luštěninou nebo pohankou, tak se vám nestane to, co by se vám stalo, kdyby to byla jenom zelenina. Totiž že vás vůbec nezasytí.