Restované vepřové maso s ústřicovou omáčkou. Recept Romana Pauluse na rychlou čínu za hubičku

Mezi kuchaři se těmto pokrmům říká „stir fried“, restováno a mícháno. Jejich příprava by měla trvat maximálně 2–3 minuty. A jde to udělat i zdravě.

Ingredience
  • slunečnicový olej
  • paprika
  • mrkev
  • česnek
  • cibule
  • ústřicová omáčka
  • cuketa
  • pórek
  • rýže

Na čínu je nejlepší pánev vok, ale stačí jakákoliv velká pánev. „Musíte ji mít ale hodně rozpálenou,“ doporučuje šéfkuchař Roman Paulus. „A dejte na ní jen trochu oleje. Z vepřové krkovice totiž bude hodně sádla, tak aby pokrm nebyl příliš mastný.“

Postup

  1. Vepřovou krkovici nakrájejte na nudličky a zprudka zarestujte

  2. Opepřete a jen zlehka osolte (ústřicová omáčka je velmi slaná)

  3. Přidejte nakrájený česnek a nakrájenou cibuli a zarestujte

  4. Přidejte papriku, cuketu mrkev

  5. Přidejte ústřicovou omáčku a lehce podlijte vodou

  6. Pokrm servírujte do hlubšího talíře s rýží

  7. Dozdobte nakrájeným pórkem a čerstvou paprikou

Tip Romana Pauluse

Na začátku s masem moc nehýbejte, aby se vám pánvička neochladila a maso nezačalo pouštět šťávu. Papriku, cuketu a mrkev přidávejte co nejpozději. Je to zelenina, kterou jíme zasyrova. Nemusí být úplně uvařená. Může zůstat krásně na skus, dokřupava.

Vaření za hubičku s Romanem Paulusem: Restované vepřové maso s ústřicovou omáčkou

Recept pro vás připravil exkluzivně Roman Paulus ve spolupráci s Potravinovou bankou. Potravinová banka v Letňanech vydává i potravinové balíčky nejchudším. Každý den skladníci připraví na 200 tašek s těmi nejzákladnějšími potravinami. Ročně Potravinová banka vydá 2000 tun potravin.

autor: rota

Související