Souboj bramborových salátů: Recept Romana Pauluse a Adély Gondíkové na nejlepší vánoční bramborový salát
Šéfkuchař Roman Paulus pro štědrovečerní menu připravuje vídeňský salát, který se naučil v Rakousku. Adéla Gondíková zase připravuje rodinný salát pro šest lidí.
Kdo z vás si umí představit Vánoce bez bramborového salátu? Pro odborníky na gastronomii jde o dokonale vyváženou kombinaci, která získala na oblibě, a kterou si v každé rodině upravujeme dle svých chutí a krajových zvyků.
Recept Romana Pauluse
- 1000 g brambor vařených ve slupce a nakrájených na plátky
- 300 ml hovězího vývaru
- 50 ml slunečnicového oleje
- 3 polévkové lžíce octa
- 1 jemně nakrájená cibule
- 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
- sůl a pepř
- pažitka a ředkvička na ozdobení
Recept Adély Gondíkové (pro 6 lidí)
- 1,5 kg brambor
- 1 středně velká cibule jemně nakrájená
- 3 vejce natvrdo
- 600 ml majonézy
- 150 g plnotučné hořčice
- 1 polévková lžíce nadrobno nakrájené papriky kapie
- 6 nadrobno nakrájených kyselých okurek a trochu láku
- 30 dkg salámu Gothaj nakrájeného na kostičky