Nejnovější
-
Jídlo
Kozí mléko: Je lépe stravitelné
Může být možností pro ty, kdo trpí intolerancí na kravské mléko. Kozy jsou vybíravé. Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
-
Jídlo
Holub: Je poměrně náročný na přípravu
Má tmavé a nízkotučné maso. Jak se připravují prsíčka? Jaká je správná příloha? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
-
Jídlo
Rakousko: Kaiserschmarrn rozhodně stojí za ochutnání
Které jídlo je nejoblíbenější uvnitř země? Co je pro místní kuchyni typické? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
-
Jídlo
Kukuřice: Jako popcorn ji znají všichni
Je to vynikající příloha i dá se z ní uvařit výborná polévka. Malé kukuřičky patří do asijské kuchyně. Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
-
Jídlo
Křepelky: Je to jednohubka, která má jemné maso
Křepelky jsou nízkotučné, stejně jako každá zvěřina. Pečou se jen čtvrt hodiny. S čím je servírovat? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
-
Jídlo
Španělská šunka: Je sušená a skutečně vynikající
Jak dlouho je suší? Co je na ní zajímavé? Ze kterých prasat se šunka dělá a čím se čuníci krmí? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
-
Jídlo
Varné desky: Dnes jsou k dispozici různé druhy sporáků
Jaké jsou výhody plynu nebo indukční desky? Jaká jsou jejich zápory či pozitiva? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
-
Jídlo
Tapas: Jsou to teplé i studené menší pokrmy
Z čeho se skládají? Mohou to být i mořské plody? Kolik druhů lze ve Španělsku ochutnat? K čemu se hodí? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
-
Jídlo
Kulajda: Jaký je správný postup přípravy
Kdy přidávat kopr? Jaký vývar použít? Vajíčko je lepší vařené nebo zašlehané do polévky? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
-
Jídlo
Kebab: Je to vlastně gyros
Odkud pochází a jak se k nám dostal? Lze říct, že je to špíz? Z čeho se připravuje nejčastěji? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
O pořadu
Na vidličce Romana Pauluse
Vše o surovinách a potravinách, ze kterých s chutí vaříme. Všechny vůně kuchyně servíruje šéfkuchař Roman Paulus.
E-shop Českého rozhlasu
Další pořady
-
Oldies jako na dlani
Pořad nabízí pohled odjinud. Historická fakta, vztahující se k interpretům i skladbám. Informace, které jinde neuslyšíte.
-
Pochoutkový rok
Hlasování skončilo. Po kontrole a očištění dat od neplatných hlasů zveřejňujeme finální výsledky.
-
Textempore
Textempore je pořad, který se nezajímá o to, jaké místo zaujímají písničky v pořadí hitparád, ale o čem zpívají.