Polévka minestrone. Recept Romana Pauluse na italskou bramboračku za hubičku

Dejte jídlu druhou šanci. K přípravě téhle italské polévky „co dům dal“ budete potřebovat vývar, připravený ze zeleninových natí a zbytků zeleniny, které byste jinak nevyužili.

Ingredience
  • česnek
  • cuketa
  • mrkev
  • celer
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • cizrna
  • kapusta
  • vývar
  • bazalka nebo pesto

„Polévky minestrone je víc verzí,“ popisuje šéfkuchař Roman Paulus. „Je to v podstatě italská bramboračka.“ Uděláte ji jednoduše ze zeleniny, kterou doma najdete nebo která se už „musí sníst“.

Postup

  1. V hrnci rozehřejte olivový olej

  2. Přidejte cibuli a česnek

  3. Přidejte celer a mrkev

  4. A zarestujte

  5. Přidejte další zeleninu: cuketu nakrájenou na kostičky, vařenou cizrnu

  6. Promíchejte

  7. Přidejte koření: bobkový list, oregáno a sůl

  8. Přidejte sušená rajčata

  9. Krátce zarestujte

  10. Přidejte zeleninový vývar, který jste si dopředu připravili

  11. Přivěďte k varu a vařte 5–10 min

  12. Přidejte kapustu

  13. Přidejte nalámané uvařené špagety

  14. Polévku dokončete bazalkou nebo pestem

Tip Romana Pauluse

Tužší zeleninu jako mrkev nebo celer přidávejte nejdřív. Kdybyste tam dali na začátku úplně všechno, tak třeba cuketu úplně rozvaříte, zatímco mrkev bude ještě tvrdá. Kapustu rozhodně přidávejte až úplně na konci.

Vaření za hubičku s Romanem Paulusem: Polévka minestrone

Recept pro vás připravil exkluzivně Roman Paulus ve spolupráci s Potravinovou bankou. Potravinová banka v Letňanech je jediná banka, která má kuchyni. Začali se zpracováním ovoce a zeleniny, které by se jinak zkazily. A dnes vaří pro azylový dům Naděje nebo vozí osamělým seniorům obědy.

autor: rota

Související