Nejnovější
-
Jídlo
Rybí filet v těstíčku se šťouchaným bramborem. Recept Romana Pauluse na fish & chips po česku
Na přípravu budete potřebovat trochu víc oleje. Když ho ale potom necháte vychladnout a procedíte ho, můžete ho použít znovu, radí Roman Paulus, jak vařit beze zbytků.
-
Jídlo
Kuřecí prsa se středomořskou zeleninou. Recept Romana Pauluse na ratatouille za hubičku
Zní to exoticky, ale ratatouille můžete snadno připravit i ze surovin z Potravinové banky. A šéfkuchař Roman Paulus vám ve videu ukáže, jak je to snadné.
-
Jídlo
Polévka minestrone. Recept Romana Pauluse na italskou bramboračku za hubičku
Dejte jídlu druhou šanci. K přípravě téhle italské polévky „co dům dal“ budete potřebovat vývar, připravený ze zbytků zeleniny, které byste jinak nevyužili.
-
Jídlo
Špagety s rajčaty a lilkem. Recept Romana Pauluse na pravé italské těstoviny za hubičku
Naučte se vařit beze zbytků. V Itálii se i voda z těstovin používá jako takový vývar a přidává se do omáčky, kde se těstoviny dovaří. To je totiž naprostý základ.
-
Jídlo
Restované vepřové maso s ústřicovou omáčkou. Recept Romana Pauluse na rychlou čínu za hubičku
Mezi kuchaři se těmto pokrmům říká „stir fried“, restováno a mícháno. Jejich příprava by měla trvat maximálně 2–3 minuty. A jde to udělat i zdravě.
-
Jídlo
Masové kuličky v kari omáčce. Recept Romana Pauluse na exotiku za hubičku
I poměrně složitý pokrm z asijské kuchyně se dá celkem snadno připravit ze surovin z Potravinové banky. A šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže jak.
-
Jídlo
Pohankový salát z červené řepy. Jednoduchý recept Romana Pauluse za hubičku
Když připravíte salát s nějakou luštěninou nebo pohankou, tak se vám nestane to, co by se vám stalo, kdyby to byla jenom zelenina. Totiž že vás vůbec nezasytí.
-
Jídlo
Panzanella. Recept Romana Pauluse na salát za hubičku ze starého pečiva
Nejvíce se u nás plýtvá ovocem a zeleninou. Dejte jídlu druhou šanci a připravte si salát, který velmi připomíná oblíbený řecký nebo šopský salát.
-
Jídlo
Dejte jídlu druhou šanci. Naučte se vařit za hubičku. Dvojka přináší recepty Romana Pauluse
Dvojka se stala partnerem Potravinové banky v projektu Vaření za hubičku s Romanem Paulusem. Od 4. října od nás uslyšíte a uvidíte tipy a rady na vaření „za hubičku“.
O pořadu
Vaření za hubičku s Romanem Paulusem
Dáváme jídlu druhou šanci. Poslechněte si rychlé recepty beze zbytků, které pro vás exkluzivně připravil Roman Paulus ve spolupráci s Potravinovou bankou.
E-shop Českého rozhlasu
Další pořady
-
Zelný rynk
Literárně-publicistický magazín Aleny Blažejovské přináší texty a seriály předních spisovatelů a publicistů, ale i začínajících tvůrců.