Dejte jídlu druhou šanci. Naučte se vařit za hubičku. Dvojka přináší recepty Romana Pauluse

1. říjen 2021

Český rozhlas Dvojka se stal partnerem Potravinové banky v projektu Vaření za hubičku s Romanem Paulusem. Začínáme 4. října a po dobu čtrnácti dnů od nás budou posluchači dostávat tipy a rady na vaření „za hubičku“.

Společně dáváme jídlu druhou šanci. A v kuchyni Potravinové banky dokonce třetí. Šéfkuchař Roman Paulus zpracoval potraviny, které by jinak zbyly. Jeho recepty „za hubičku“ se objeví ve videu na webu Dvojky a poslechnout si je můžete i ve vysílání.

Oblíbený kuchař přidá zajímavosti o tom, jak recepty vznikaly. Posluchači mohou nahlédnout i do zákulisí z natáčení. Poprvé recept zazní v pondělí 4. října v Odpoledním vysílání po 13. hodině na Dvojce.

Zapojí se i moderátoři Dvojky

Každý den videa s jednoduchými recepty Romana Pauluse zveřejníme na Facebooku Dvojky. Co chystají Dalibor Gondík, Šárka Volemanová a Jiří Holoubek z pořadu Dva na Dvojce? Nebo Aleš Cibulka, Sandra Pogodová, Jan Rosák či Tereza Kostková? Dozvíte se už brzy. I moderátoři Odpoledne s Dvojkou Jan Kovařík a Mirek Vaňura našli prostor ve své kuchyni a připravili rychlé levné jídlo. Uvidíte ve videích.

Roman Paulus

šéfkuchař Roman Paulus

Šéf prestižních restaurací Alcron a La Rotonde. V čele Alcronu získal šestkrát michelinskou hvězdu. V letech 2009–2010 se stal Kuchařem roku a také byl členem kuchyně londýnského hotelu Savoy. Půl roku strávil na legendární lodi Queen Elizabeth II. Nejvíce zkušeností nasbíral v Rakousku, kde strávil 11 let. Na Dvojce posluchačům pravidelně radí, jak dobře a kvalitně zpracovávat suroviny.

Aby se jídlo nevyhazovalo

Vaření za hubičku je projekt, který nabízí řešení, jak vařit chutně a levně. Jak zpracovat veškeré suroviny do poslední slupky a jak pomáhat potřebnějším. Snaha Potravinové banky, aby se jídlo nemuselo vyhazovat, přiměla ředitelku Věru Doušovou k tomu, aby se pustila i do zavařování zbylé zeleniny. Tímto způsobem se podařilo zachránit během jediného roku dokonce několik tun potravin.

Posluchači Českého rozhlasu Dvojka mohou být u toho. Pojďte se spolu s námi naučit vařit beze zbytku. Zjištění, že abychom se dobře najedli, nepotřebujeme tisíce korun, je osvobozující. Potřeba jsou jen dobré nápady. Známý kuchař Roman Paulus přináší na vlnách Dvojky inspiraci pro každého. Poslouchejte Vaření za hubičku na Dvojce.

autoři: Roman Paulus , Kateřina Dvořáková

Související