Masové kuličky v kari omáčce. Recept Romana Pauluse na exotiku za hubičku

I poměrně složitý pokrm z asijské kuchyně se dá celkem snadno připravit ze surovin z Potravinové banky. A šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže jak.

Ingredience
  • mleté krůtí maso
  • cibule
  • česnek
  • rajčata
  • kari koření
  • koriandr
  • mrkev
  • v případě že by bylo, tak kokosové mléko
  • červená čočka
  • rýže

Recept Romana Pauluse má hned několik výhod: „Maso nemusíte nijak zvlášť dochucovat, protože v omáčce bude chutí dost. Samotnou omáčku nemusíte zahušťovat, protože se zahustí sama rozvařením cibule, rajčat a česneku. A konečně čočku před vařením nemusíte máčet.“

Postup

  1. Mleté krůtí maso osolte a opepřete, přidejte nakrájenou cibuli, česnek a promíchejte

  2. Na pečící plech rozetřete trochu oleje a položte vytvořené masové kuličky

  3. Dejte je na 20 min do předehřáté trouby na 180 stupňů

  4. Zatímco se pečou, připravte omáčku.

  5. Rozehřejte trochu oleje na pánvi

  6. Přidejte cibuli, česnek a na kostičky nakrájenou mrkev

  7. Orestujte tzv. do sklovata (3–4  min mírného restování)

  8. Pak přidejte rajčata a restujte alespoň 2 min

  9. Potom přidejte kari koření a kurkumu

  10. Teprve teď osolte

  11. Takto připravený základ podlijte vývarem a nechte provařit alespoň 10 min

  12. Pak přidejte červenou čočku a vařte 15 min

  13. Přidejte kokosové mléko a jemně povařte

  14. Servírujte v hlubokém talíři s rýží

  15. Dozdobte jemně nakrájeným pórkem

Tip Romana Pauluse

Mleté maso míchám rukou, abych nemusel čistit robota. A omáčky raději vařím v hlubší pánvi než v hrnci, protože mám velkou plochu na restování.

Vaření za hubičku s Romanem Paulusem: Masové kuličky v kari omáčce

Recept pro vás připravil Roman Paulus ve spolupráci s Potravinovou bankou. Potravinová banka denně sváží z obchodů neprodejné potraviny, třídí, eviduje a posílá dál lidem v nouzi nebo organizacím, které o ně pečují.

autor: rota

Související