Recept pro tento den - 24.4.

Rada pro tento den

Dnes pro vás máme recepty na jarní pomazánky. Všechny jsou od čtenářek časopisu Receptář.

Pomazánka s řeřichou
Připravíme ji ze 250 g měkkého tvarohu, dvou tavených sýrů, 100 ml mléka, jedné hrsti řeřichy, jedné lžičky hořčice a trošky soli. Měkký tvaroh ušleháme v misce s mlékem a sýrem. Řeřichu opláchneme, osušíme, najemno nakrájíme, přidáme do tvarohu, osolíme a nakonec do pomazánky vmícháme hořčici.

Česneková pomazánka
Opět budeme potřebovat 250 g měkkého tvarohu a k tomu dále tři stroužky česneku, 100 ml mléka, pažitku, oregano, citronovou šťávu a sůl. Tvaroh rozmícháme v misce s mlékem dohladka. Přidáme nadrobno nakrájenou pažitku, utřený česnek a promícháme. Dochutíme oreganem, citronovou šťávou a solí. Oba recepty poslala Irena Krásná z Hradce Králové.

Pomazánka na topinky
Budeme potřebovat dvě konzervy vepřového ve vlastní šťávě, dvě konzervy hovězího ve vlastní šťávě, jeden lančmít, 200 g tvrdého sýra (například eidamská cihla), 500 g cibule, 1 kg rajčat, 1 kg paprik, půl balíčku nakládacího přípravku Deko, deset feferonek a sůl. Všechny suroviny rozemeleme a asi tři čtvrtě hodiny vaříme, dokud směs nezhoustne. Ještě horkou směs nalijeme do sklenic a dvacet minut ji sterilujeme. Kdykoliv nás překvapí nečekaní hosté, máme po ruce rychlé pohoštění. Recept je od Jaroslavy Bulíčkové z Borohrádku.