Recept pro tento den - 17.5.

Rada pro tento den

Z květnového čísla časopisu Receptář jsme dnes vybrali dva recepty na grilovaná jídla. Oba jsou od čtenářů časopisu Receptář.

Tvarůžkové kotlety
Na čtyři kotlety budeme potřebovat jeden balíček olomouckých tvarůžků, jednu cibuli, olej na potírání, barevný mletý pepř a sůl. Do kotletek uděláme kapsu, mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a do každé vložíme kolečka cibule a tvarůžek. Řádně spíchneme, aby sýr nevytékal a grilujeme za občasného potírání olejem, který můžeme ještě vylepšit přidaným česnekem. Recept poslala Eliška Pospíšilová z Prahy 4.

Ovocné jehly
Banány, hrušky, meruňky, jablka, broskve či jiné zdravé, ale raději tvrdší ovoce nakrájíme na větší kousky, které střídavě napichujeme na jehlu a na grilu je opékáme ze všech stran. Nakonec horké ovoce posypeme skořicovým cukrem. Ovoce také můžeme grilovat na alobalu potřeném máslem a hotové ovoce posypat rozemletými ořechy a cukrem. Recept poslala Petra Hřebejková z Písku.