Recept pro tento den - 15.9.

Rada pro tento den

Brambory je možné je možné upravit jako přílohu na nepřeberné množství způsobů. Ze speciálního vydání časopisu Receptář nazvaném Podzimní kuchyně jsme dnes vybrali rady, jak si bramborovou přílohu připravit tak, je obvyklé v různých částech světa.Klikněte na titulek, dozvíte se více.

Alsaské: Nové brambory polijeme máslem, na kostičky nakrájenou vyškvařenou slaninou a cibulkou.
Americké: Vařené brambory rozmačkáme na kaši, okořeníme podle chuti a kaši opečeme na pánvi jako omeletu.
Baden-badenské: Do bramborové kaše vmícháme žloutky, sníh z bílků a osmažíme nebo opečeme.
Holandské: Velké kostky oloupaných brambor uvaříme v silném vývaru, necháme je okapat, omastíme máslem, okořeníme kayenským pepřem, pokapeme citronem a posypeme nasekanou petrželkou.

Indické: Smažené nebo dušené brambory posypeme kari kořením.
Italské: Do vymazaného pekáče vrstvíme plátky syrových brambor. První vrstvu pokapeme máslem a posypeme strouhankou, na druhou rozprostřeme pokrájený ostřejší salám, poslední vrstvu polijeme bešamelem s vařenými vejci, krájenou šunkou, strouhaným parmazánem a sardelovými řezy. Vše zapečeme.
Lyonské: Dušené brambory promícháme s cibulí, kterou jsme podusili zvlášť.
Milánské: Téměř měkké brambory dovaříme v bešamelové omáčce. Rozmačkáme je, do vychladlé hmoty přidáme krájenou šunku, strouhaný parmazán a žloutek. Zformujeme krokety, které osmažíme.
Portugalské: Do téměř uvařených brambor přidáme kolečka rajčat, česnek, sekanou petrželku a dovaříme.