Recept pro tento den - 14.5.

Rada pro tento den

Z květnového čísla časopisu Receptář jsme dnes vybrali dva recepty na grilovaná jídla. Oba jsou od čtenářek časopisu Receptář.

Grilované vepřové koleno
Na jedno masité koleno o váze asi jeden kilogram budeme potřebovat dva litry vody, deset kuliček celého pepře, deset kuliček nového koření, jeden bobkový list, jednu lžíci polévkového koření a sůl. Na marinádu budeme potřebovat dvě deci oleje, čtyři deci piva, černý pepř, drcený kmín, mletou sladkou papriku, špetku mletého zázvoru a sůl. Všechny suroviny na marinádu asi deset minut povaříme. Očištěné koleno vaříme v osolené vodě s kořením asi půl hodiny. Vychladlé koleno nabodneme na rožeň, včelařským drátem je upevníme tak, aby se neprotáčelo, a rožníme je za stálého otáčení a potírání marinádou. Maso průběžně okrajujeme a znovu potíráme. Recept poslala Jiřina Blažejová z Luk.

Obalená kukuřice
Klasy cukrové kukuřice uvaříme doměkka. Na prkénko si rozložíme asi dvacet deka plátků anglické slaniny, posypeme je petrželkou a pažitkou a zavineme do nich kukuřičné klasy (můžeme je ještě převázat stébly pažitky). Připravené palice potřeme máslem, osolíme a grilujeme v alobalových miskách. Recept poslala Marta Kocourková z Dolního Metelska.