Kuřecí prsa se středomořskou zeleninou. Recept Romana Pauluse na ratatouille za hubičku

Zní to exoticky, ale ratatouille můžete snadno připravit i ze surovin z Potravinové banky. A šéfkuchař Roman Paulus vám ve videu ukáže, jak je to snadné.

Ingredience
  • kuřecí prsa
  • paprika
  • cibule
  • česnek
  • cuketa
  • lilek
  • rajčata nebo protlak
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • rozmarýn, tymián, oregano
  • olivy
  • máslo
  • brambory

Základem tohoto receptu jsou kuřecí prsa. „Velký a vysoký kus masa nestačí jen opéct na pánvi,“ upozorňuje šéfkuchař Roman Paulus. „Musíte ho dopéct v troubě. Kuřecí maso musí být vždycky dobře propečené. A aby zůstalo pěkně šťavnaté, nechte ho po dopečení ještě dobře odpočinout.“

Postup

  1. Maso osolte a opepřete, přidejte tymián a oregáno

  2. Maso opečte na rostlinném oleji

  3. A potom ještě dopečte v troubě rozehřáté na 180 stupňů 10–15 min

  4. Zatím si připravte zeleninu

  5. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte česnek a cibuli

  6. Potom lilek a dobře orestujte

  7. Zeleninu okořeňte: solí, pepřem a troškou oregána a tymiánu

  8. Přidejte cuketu a papriku a nechte zarestovat

  9. Přidejte protlak, trochu vody a duste na mírnějším plameni alespoň 10 min

  10. Přidejte na půlky nakrájené olivy a trochu jarní cibulky

  11. Promíchejte a můžete podávat

  12. Servírujte na hlubokém talíři s bramborem. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky

Tip Romana Pauluse

Olivy nejsou úplně typická surovina pro ratatouille. Ale já je mám rád, tak je tam dám. Zkuste to taky tak.

Vaření za hubičku s Romanem Paulusem: Kuřecí prsa se středomořskou zeleninou

Recept pro vás připravil exkluzivně Roman Paulus ve spolupráci s Potravinovou bankou. Potravinová banka v Letňanech vydává i potravinové balíčky nejchudším. Každý den skladníci připraví na 200 tašek s těmi nejzákladnějšími potravinami. Ročně Potravinová banka vydá 2000 tun potravin.

autor: rota

Související