Jiří Holoubek

Moderátor

Moderuji pořad Dva na Dvojce.

Co dělám v rozhlase:
Pro člověka, který má rád práci za mikrofonem, je Český rozhlas metou z nejvyšších. Vážím si možnosti být jeho součástí, užívám si to, jsem za to vděčný. Ale především se neustále snažím myslet na to, že bez posluchačů by to jednoduše nešlo. A ten úzký vztah mezi studiovým mikrofonem a uchem posluchače je tím největším dobrodružstvím. Proto se stále hlavně učím, jak ho nejen udržet, ale také rozvíjet, obohacovat a netrhat.

Před rozhlasem:
Vystudoval jsem Vojenskou konzervatoř v Roudnici nad Labem a jako koncertní mistr – sólista na příčnou flétnu působil až do roku 2002 v Posádkové hudbě Praha. Rozhlasové zkušenosti jsem začal sbírat v Country radiu, kde jsem od roku 2000 moderoval a dva roky byl jeho programovým ředitelem. Před příchodem do Českého rozhlasu jsem pracoval krátce jako redaktor dnes již neexistující TV Praha a byl také programovým ředitelem sítě soukromých rozhlasových stanic se zaměřením na Oldies formát. Od roku 2004 jsem členem legendární folkové skupiny Spirituál kvintet, vlastní písničky hraji s kapelou prozaického názvu Jiří Holoubek Trio.

Co mě baví:
Kromě muziky a rozhlasu spousta věcí. Knížky, jízda na kole, spánek, přátelé, amatérsky sem tam kouzlím, rád se učím na nové nástroje, občas se projedu na koni, cestoval bych… Ale ze všeho nejvíc mě baví syn Antonín.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové