Co dělám v rozhlase:
Pro člověka, který má rád práci za mikrofonem, je Český rozhlas metou z nejvyšších. Vážím si možnosti být jeho součástí, užívám si to, jsem za to vděčný. Ale především se neustále snažím myslet na to, že bez posluchačů by to jednoduše nešlo. A ten úzký vztah mezi studiovým mikrofonem a uchem posluchače je tím největším dobrodružstvím. Proto se stále hlavně učím, jak ho nejen udržet, ale také rozvíjet, obohacovat a netrhat.
Před rozhlasem:
Vystudoval jsem Vojenskou konzervatoř v Roudnici nad Labem a jako koncertní mistr – sólista na příčnou flétnu působil až do roku 2002 v Posádkové hudbě Praha. Rozhlasové zkušenosti jsem začal sbírat v Country radiu, kde jsem od roku 2000 moderoval a dva roky byl jeho programovým ředitelem. Před příchodem do Českého rozhlasu jsem pracoval krátce jako redaktor dnes již neexistující TV Praha a byl také programovým ředitelem sítě soukromých rozhlasových stanic se zaměřením na Oldies formát. Od roku 2004 jsem členem legendární folkové skupiny Spirituál kvintet, vlastní písničky hraji s kapelou prozaického názvu Jiří Holoubek Trio.
Co mě baví:
Kromě muziky a rozhlasu spousta věcí. Knížky, jízda na kole, spánek, přátelé, amatérsky sem tam kouzlím, rád se učím na nové nástroje, občas se projedu na koni, cestoval bych… Ale ze všeho nejvíc mě baví syn Antonín.
Všechny články
-
Triky štíhlých gurmánek? Mít v břichu jako v pokojíčku, radí výživová poradkyně
Lze být gurmánem, užívat si jídlo, a přitom zůstat štíhlý? Na první pohled nemožné, opak je ale pravdou. Stačí dodržovat pár jednoduchých pravidel. Která to jsou?
-
Proteinové mléčné výrobky cílí na sportující lidi. Dá se ale věřit etiketám? A co obsah cukru?
V posledních letech se v regálech s mléčnými výrobky objevují produkty, které slibují vysoký obsah proteinů. Dá se ale věřit etiketám?
-
V cizině pro děti zakázané, u nás dostupné jako rohlík. Energy drinky můžou vést až k zástavě srdce
Čas od času po nich sáhne leckdo. Zaženou únavu, nakrátko zvýší výkonnost. Největší oblibě se ale energetické nápoje těší u dětí a mladistvých. V čem jsou zrádné?
-
Hodně jater i masa. Paštika už dávno nemusí být synonymem pro nekvalitní svačinku. Čtěte ale složení
Čerstvá játrová paštika patřila mezi královské pochoutky. S příchodem konzervování se z ní stala oblíbená svačina na cesty i na doma. Jak kvalitní dnešní paštiky jsou?
-
Houbařská sezóna začala. Co všechno lze z hub uvařit? A jak je jíst zasyrova?
Houby už dávno nejsou jídlem chudých. Naopak se staly vyhledávanou surovinou mnoha restaurací. Které druhy hub jsou v kuchyni oblíbené? Kdy je solit? A jak je mrazit?
-
Osamělost a samota není to samé. Nejlepší obranou proti osamění je radost
Zatímco samotu někdy rádi dobrovolně vyhledáváme, osamělost je těžký stav, spojený s poruchou prožívání. Jak s osamělostí bojovat? A proč je těžké si ji někdy uvědomit?
-
Nerovnováha střevního mikrobiomu může spustit deprese. Jezte zelí, pijte kefíry
Stav střev výraznou měrou ovlivňuje také naši psychiku. Jakým způsobem komunikují bakterie s naším mozkem? Jak moc škodí mikrobiomu antibiotika? A jaký vliv má genetika?
-
Žluté, želené, pruhované. Jak zpracovat cukety? A proč jsou vhodné i pro naše oči?
Mnozí pěstitelé řeší rok co rok otázku, jak zpracovat tunu cuket, která se jim urodila na zahrádce. Možností je naštěstí spousta. Kterou odrůdu je možné jíst zasyrova?
-
Manželství v 21. století? Rozvolněnější než dřív. Už se ale tolik nestydíme říct si o pomoc
Počet nově uzavřených sňatků klesá. Rozvodovost u nás dosahuje téměř 50procentní hranice. Má manželství budoucnost? A co všechno před manželstvím zvážit, aby bylo trvalé?
-
Krovky jako vláknina, tělíčko jako zdroj bílkovin. Konzumace hmyzu je bezpečná a zdraví prospěšná
Nenáročný na prostor i krmení, rychlá reprodukce, žádný odpad při zpracování. Stane se hmyz potravinou budoucnosti? Jaké benefity konzumace hmyzu přináší?
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »