Nejnovější
-
Zdraví
Fyzický kontakt on-line svět nenahradí. Jak moderní technologie rozumně regulovat?
Sociální sítě, chytré telefony, internet, to všechno nám usnadňuje komunikaci, práci i zábavu. Jaký je ale negativní vliv moderních technologií na naše duševní zdraví?
-
Společnost
Chcete dosáhnout svých cílů a neselhat? Vytvořte si plán a získejte podporu okolí
Někdo má rád výzvy a vrhá se do nich po hlavě, jiný se dlouze rozmýšlí, než udělá první krok. Kde sebrat odvahu něco nového začít?
-
Hobby
Obrazy, šperky, mince i staré hračky. Co dělat, když máte doma starožitnost?
Starožitnosti mnoho lidí baví, zajímají a lákají. Mohou být také cennou investicí. Jak ovšem poznat pravou starožitnost od padělku? A co to vlastně je starožitnost?
-
Jídlo
Cukroví na poslední chvíli? Směs sušeného ovoce a oříšků je nejjednodušší a nejrychlejší způsob
Jaké cukroví připravit, pokud nemáme dostatek času? Nabízí se nepečené cukroví. Například včelí úly však rozhodně nepatří mezi nejjednodušší druhy cukroví.
-
Jídlo
Tisíc a jeden bramborový salát. Už jste vyzkoušeli ten z batátů a manga?
Bramborový salát je stálicí českých svátečních stolů, který nabízí nekonečné množství variací. Jaké jsou tajné ingredience a postupy pro dokonalý bramborový salát?
-
Jídlo
Mák je česká superpotravina. Vápníku má dvanáctkrát více než mléko
Česká republika patří mezi největší producenty potravinářského máku na světě. Jak nenápadné semínko využít v kuchyni? Proč ho řadit mezi potraviny? A s čím jej kombinovat?
-
Jídlo
Jak na dokonalé vánoční cukroví? Nepodceňujte kvalitní mouku s vyšším obsahem lepku, radí cukrářka
Blíží se Vánoce a k nim neodmyslitelně patří vůně upečeného cukroví. Jaké jsou základní rady pro úspěšné pečení? Na otázky odpovídala cukrářka Pavlína Bersziová.
-
Jídlo
Příroda uzavřená do sklenice. Jak na domácí fermentaci potravin?
Ovoce se nejčastěji konzumuje čerstvé, dá se ale také výborně fermentovat. Jak si připravit ovocný likér, víno nebo ocet doma? A jaké ovoce se k fermentaci nejlépe hodí?
-
Zdraví
Rychlost stárnutí ovlivňuje naše psychika. Životní optimisté a lidé aktivní stárnou pomaleji
Stáří je přirozenou součástí života. Přesto mnoho z nás cítí úzkost a strach právě z toho, co nás v tomto období čeká. Jak stárnout šťastněji?
-
Jídlo
Česko je zemí polévek. Jaká vládne podzimu?
Bramboračka, kulajda, česnečka a desítky dalších. V rozličnosti druhů a názvů polévek nás nepřekoná žádný jiný národ na světě. Jaká vládne podzimu?
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
O pořadu
Dva na Dvojce
Zajímavosti ze světa vědy, techniky, medicíny, biologie, historie nebo antropologie, postřehy a tipy známých osobností. Poradna s renomovanými odborníky a odbornicemi.
Čas vysílání
po–pá 9:00 | Dvojka |
E-shop Českého rozhlasu
Další pořady
-
Pochoutkový rok
Kulinární magazín, ve kterém soutěží vaše posluchačské recepty. Rok 2025 bude na sladko. Pochlubte se svým osvědčeným rodinným sladkým receptem a vyhrajte!
-
Zprávy
Nejdůležitější aktuální informace z domova, ze všech regionů České republiky. Zprávy ze zahraničí a sportu. Informace o počasí i dopravě.