Nejnovější
-
Zdraví
Na osteoporózu nebo cévní choroby si mohou děti zadělat už v dětství. Škodí kebab i cola
Většina z nás, musí-li sáhnout po rychlém občerstvení, volí jako nejmenší zlo kebab. Placka s pečeným masem a zeleninou ale působí zdravě jen zdánlivě. V čem je problém?
-
Příroda
Co zasít na podzim? Hrášek už to nestihne, ředkvičky a salát ale můžete sklízet už měsíc po výsevu
Září bývá k těm, kteří milují zahradu, obvykle ještě přívětivé. Můžeme si tak dovolit zasít zeleninu nebo bylinky ke sklizni. Jak to udělat, abychom byli úspěšní?
-
Zdraví
Rakovina prsu? Včasný záchyt nemoci je klíčový. Mamografické vyšetření nebolí a hradí jej pojišťovna
Rakovina prsu patří mezi nejčastější onkologická onemocnění u žen. Ročně na ni zemře okolo 1600 žen. Je sonografické a mamografické vyšetření dostatečnou prevencí?
-
Zdraví
Zajatci blahobytu. Největším zabijákem testosteronu je obezita a nezdravý životní styl
Testosteron, klíčový mužský hormon, hraje nezastupitelnou roli v mnoha fyziologických procesech. S přibývajícím věkem však jeho hladina klesá. Jak jeho produkci podpořit?
-
Jídlo
Pastinák. Neprávem opomenutá zelenina s lehce orientální chutí
Pastinák patří k méně známým druhům kořenové zeleniny, opomíjený je ale neprávem. Podobá se petrželi, jeho chuť je ale nasládlá a vůně příjemná. Jak pastinák využít?
-
Společnost
Chce vás změnit k obrazu svému? Je-li tlak přílišný, braňte se, než se úplně odcizíte, radí terapeut
Do vztahu vstupujeme s přáním, aby nás partner bral takové, jací jsme. Co ale dělat, když nás náš protějšek chce proměnit k obrazu svému? Jak nastavit hranice?
-
Jídlo
Jen bylinky, olej a koření. Marinovaného masa z obchodu se není třeba bát. Složení marinád je čisté
K oblíbeným letním aktivitám patří grilování, přičemž nejčastěji se na grilu opéká maso. Na co si dát při nakládání a opékání masa pozor? Jsou marinády z obchodu bezpečné?
-
Společnost
Dokud starý vztah neuzavřete, není možné začít znovu. Jak se seznámit ve starším věku on-line?
Hitem v seznamování jsou dneska online seznamky. Ne každý se však cítí komfortně právě v online světě. Jak se s novou dobou a seznamováním v ní popasovat?
-
Životní styl
Netradiční témata pořadu Dva na Dvojce a letní glosy Jana Burdy
Každý všední den se mezi 9. a 10. hodinou od Dvou na Dvojce, tedy Šárky Volemanové a Jiřího Holoubka dozvíme něco, co jsme možná ještě nevěděli.
-
Jídlo
Studená polévka není pouze gazpacho. Proč vyměnit vývar za polévku z melounu nebo okurek?
Studené zeleninové či ovocné polévky mohou být v létě výborným osvěžením. Proč si ke studeným polévkám zatím hledáme cestu? A z čeho takový pokrm vykouzlit?
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
O pořadu
Dva na Dvojce
Zajímavosti ze světa vědy, techniky, medicíny, biologie, historie nebo antropologie, postřehy a tipy známých osobností. Poradna s renomovanými odborníky a odbornicemi.
Čas vysílání
po–pá 9:00 | Dvojka |
E-shop Českého rozhlasu
Další pořady
-
Pochoutkový rok
Kulinární magazín spojený s exkluzivní soutěží – přihlaste své jedinečné recepty a vyhrajte kuchyňské ceny v celkové hodnotě 100 000 Kč. Přihlaste se zde >>
-
eRko
Magazín o Českém rozhlase. Novinky z vysílání, zajímavosti ze zákulisí, rozhovory se zajímavými lidmi i soutěž o ceny. Moderuje Jan Kovařík.
-
Rozhlas jede za vámi
Zábavná show Aleše Cibulky se vydává na cestu po celé České republice. Každý měsíc na jiném místě a s bohatým programem.
-
Oldies jako na dlani
Pořad nabízí pohled odjinud. Historická fakta, vztahující se k interpretům i skladbám. Informace, které jinde neuslyšíte.