Pochoutkový rok
Kulinární magazín milovníků dobrého jídla. Každý rok soutěžíme o nejlepší recept našich posluchačů. Z vašich receptů, které nám pošlete, vybere porota soutěže ty nejzajímavější.
Vánoční pečení s Josefem Maršálkem
-
Pistáciové včelí úly podle Josefa Maršálka sedí na luxusním domácím piškotu a jsou plné krému
Včelí úly nebo vosí hnízda zase trochu jinak! Pistáciovou skořápku osvěží šťáva z citronu a uvnitř se zaboříte do jemňounkého likérového krému.
-
Vánočka jinak? Kynutý vánoční věnec s brusinkovou náplní od Josefa Maršálka je absolutní delikatesa
Vánoční věnec je skvělá alternativa k vánočce. Na rozdíl od vánočky není suchý, uvnitř je celý promazaný brusinkovou náplní. Pohádka, která končí křupnutím pistácií.
-
Luxusní čokoládové košíčky s ořechovou náplní podle Josefa Maršálka
Tohle cukroví bude noblesní kouskem na vašem stole. Vláčná ořechová náplň je jak nadýchaný polštářek překrytý čokoládovou polevou. Korunku tvoří zkaramelizované ořechy.
-
Nepečené karamelky s čokoládou a malinami podle Josefa Maršálka se jen rozplývají a nelepí na zuby
Žádné sisinky. Tyhle karamelky nádherně křupou, v ústech se rozsýpají a nelepí se na zuby. Když do nich kousnete, malinová chuť proniká do čokolády. Dokonalé!
-
Dekadentní zázvorky se skořicí a pomerančovým krémem podle Josefa Maršálka
Klasické zázvorky pocházejí z Anglie, my ale máme inovaci v podobě úplně jiných přidaných surovin. Takovou dekadenci musíte vyzkoušet.
-
Nejlepší linecké cukroví podle své babičky upekl cukrář Josef Maršálek
Osvědčené recepty se nemají měnit. Tohle linecké pečivo je jemné jak vánoční hedvábí a navrchu křupnou voňavé mandle. Už nebudete chtít péct linecké jinak.
-
7 fíglů na tradiční vánočku od mistra cukrařiny Josefa Maršálka
Vánočka je královnou vánočního pečení. Josefova vánočka je voňavá, vláčná, chutná máslově a drží tvar. Když dodržíte jeho postup, upečete skvost.
-
Tažený jablečný závin na sváteční stůl patří. Zkuste ho ozvláštnit brusinkami, radí Josef Maršálek
Štědrovečerní stůl spolehlivě obohatí tažený závin s jablky, sušenými brusinkami a ořechy. Brusinky jsou na rozdíl od rozinek výraznější, dodají příjemnou kyselost.
Stránky
Rady, tipy, zajímavosti
O pořadu
Pochoutkový rok
Každý rok soutěžíme o nejlepší recept našich posluchačů. Z vašich receptů, které nám pošlete, vybere porota soutěže ty nejzajímavější.
Čas vysílání
| neděle 10:04, 21:04 | Střední Čechy |
| neděle 10:04, 21:04 | Brno |
| neděle 10:04, 21:04 | České Budějovice |
| neděle 10:04, 21:04 | Hradec Králové |
| neděle 10:04, 21:04 | Karlovy Vary |
| neděle 10:04, 21:04 | Liberec |
| neděle 10:04, 21:04 | Olomouc |
| neděle 10:04, 21:04 | Ostrava |
| neděle 10:04, 21:04 | Pardubice |
| neděle 10:04, 21:04 | Plzeň |
| neděle 10:04, 21:04 | Sever |
| neděle 10:04, 21:04 | Vysočina |
| neděle 10:04, 21:04 | Zlín |
| neděle 4:04 | Dvojka |