Nejnovější
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Polévky. Jak jsou na tom s obsahem soli? Máme kupovat ty instantní?
Jsou polévky zdravé? Jaké živiny v nich najdeme? Jsou některé polévky vyloženě nevhodné? Nahradí hlavní jídlo? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Veroniky Pourové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Saláty a zálivky. Na co si dát pozor u těch kupovaných?
Může salát sloužit jako zdravá a vyvážená večeře? Jaké jsou nejčastější chyby? Je třeba dát si k salátu pečivo? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Nutriskóre. O co se jedná a jak se vypočítává?
Jak nutriskóre poznáme na obale v obchodě? Vypadá vždy jasně a srozumitelně? Pro koho je tento systém vhodný? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Konzervace potravin. Máme se konzervám vyhýbat? Proč vydrží dlouho?
K čemu slouží konzervace? Jsou konzervanty obecně škodlivé? Lze si doma vyrobit méně sladké konzervované ovoce? Tereza Bebarová se ptá nutiční terapeutky Veroniky Pourové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Aditiva. Je jejich použití nutné? Jsou některá sladidla nebezpečná?
Co to vlastně jsou aditiva? Má jejich konzumace rizika? Je rozdíl mezi přírodním a syntetickým aditivem? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Andrey Jakešové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Jak číst obaly. Vyplatí se vůbec zkoumat složení potravin?
Jsou informace, které musí výrobce uvádět povinně? Co bychom si měli hlídat? Co znamená označení fit či light? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Směnný provoz. Co pomůže v noci neusnout? Jak odolat sladkému?
Dá se při práci na směny zdravě jíst? Co bývá největší úskalí? Je vhodné vůbec v noci jíst? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Služební cesty. Jak a proč řešit jídlo v jejich průběhu?
Může jídlo na pracovních cestách zhatit snahu o hubnutí? Co je to hlavní, na co bychom měli myslet? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Andrey Jakešové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Fyzicky náročná práce. Je důležitá svačina, nebo stačí sytý oběd?
Jaký typ zaměstnání už můžeme považovat za fyzicky náročný? Co když nemám čas se najíst? Můžu pít sladké nápoje? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Veroniky Pourové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Sedavé zaměstnání. Jak tomu přizpůsobit jídelníček? Máme si vařit?
Jak zvýšit výdej energie, pokud v práci celý den sedím? Na co bychom měli myslet v rámci jídelníčku? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Andrey Jakešové.
Stránky
O pořadu
Jezte, ať vám to sluší
O zdravém vztahu k jídlu a vyváženém stravování. Přinášíme zajímavé informace, inspiraci, nápady a praktické tipy, jak jíst vyváženě a cítit se dobře ve svém těle.
Čas vysílání
po-čt 13:15 | Dvojka |
E-shop Českého rozhlasu
Další pořady
-
Láska za lásku
Cyklus vyprávění, příběhů, rozjímání a hudby českého malíře Jiřího Anderleho. Za asistence milovaného nevyzpytatelného papouška Žandy.