O radosti z jídla i ze života: Svačiny do školy. Co je největším prohřeškem? Jak děti zapojit do jejich přípravy?
Co dítě během dne potřebuje? Jak svačiny uzpůsobit podle výuky? Co když dítě nedojídá obědy ve škole? Co s sebou k pití? Jsou důležité jen zdravé potraviny? Jsou tyčinky lepší než jiné sladkosti? Co když dítě chce jen sladké? Jaké trvanlivé potraviny nakoupit, když nestíháme přípravu svačiny? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Svačiny. Jsou nutné? Jak má vypadat svačina pro děti či sportovce?
Není vhodnější dodržovat mezi jídly delší pauzy? Můžu svačit oříšky nebo sladkosti? A co proteinové tyčinky? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Snídaně. Platí, že je základ dne? Co by měla správně obsahovat?
Proč je důležitá? Je pravda, že bez snídaně nemůžeme mít zdravý jídelníček? Jak si připravit třeba zdravý koláč? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Celiakie. Jak se projevuje a v čem všem najdeme lepek?
Co dělat, když mám u sebe podezření na celiakii? Může být problém kontaminace potravin lepkem? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.