O radosti z jídla i ze života: Novoroční předsevzetí. Co dělat, aby nám vydrželo i po zbytek roku?
Má smysl v lednu odlehčit jídelníček, abychom vykompenzovali sváteční přejídání? Na co si dát pozor, abychom nepřepálili začátek? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Veroniky Pourové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Jak o Vánocích nepřibrat. Jaká vánoční potravina je nejméně zdravá?
Co je hlavním viníkem toho, že o Vánocích přibíráme? Jaké jsou nejčastější chyby, kterých se dopouštíme? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Jaké jídlo připravit na Štědrý den?
Má smysl snažit se o vyváženou štědrovečerní večeři? Jsou tipy na odlehčená tradiční jídla? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Zdravé pečení. Lze péct odlehčené cukroví? Jak je to s margarínem?
Má smysl připravovat méně sladké či tučné cukroví? Jak ho správně skladovat? Co vhodné cukroví pro diabetiky? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Veroniky Pourové.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.