O radosti z jídla i ze života: Zdravé pečení. Lze péct odlehčené či zdravější cukroví? Jak je to s margarínem?
Má smysl připravovat méně sladké nebo tučné cukroví? Jak ho správně skladovat? Čím to je, že někdy cukroví zhořkne? Můžeme cukr nahradit něčím zdravějším? Co vhodné cukroví pro diabetiky? Které druhy raději nedělat do zásoby? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Veroniky Pourové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Alergie. Jak hledat alergeny v potravinách a co dělat v restauracích
Jaké jsou nejčastější alergie a intolerance? Jak zjistím, jestli se jedná o alergii? Jak nahradit např. vejce? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Aditiva. Je jejich použití nutné? Jsou některá sladidla nebezpečná?
Co to vlastně jsou aditiva? Má jejich konzumace rizika? Je rozdíl mezi přírodním a syntetickým aditivem? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Svačiny do školy. Co je největším prohřeškem?
Co dítě během dne potřebuje? Jak svačiny uzpůsobit podle výuky? Co když dítě nedojídá obědy ve škole? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
Nejposlouchanější
Více o tématu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.