O radosti z jídla i ze života: Alergie. Jak hledat alergeny ve složení potravin a na co si dát pozor v restauracích
Jaké jsou nejčastější alergie a intolerance? Jak zjistím, jestli se jedná o alergii? Má smysl zkoušet doma eliminační diety? Jak nahradit mléčné výrobky nebo vejce? Můžeme mít reakci, i když jsou v potravině jen stopy daného alergenu? Mají smysl různé genetické testy? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Celiakie. Jak se projevuje a v čem všem najdeme lepek?
Co dělat, když mám u sebe podezření na celiakii? Může být problém kontaminace potravin lepkem? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Výběr jídla v restauraci. Jak si vybrat zdravěji? Na co si dát pozor?
Je možné jíst zdravě a pravidelně v restauraci či jídelně? Má smysl nahrazovat knedlíky rýží? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Přerušovaný půst. Co to vlastně je a jaké benefity by měl údajně mít?
Má vliv na zdraví a hubnutí? Co taková dieta slibuje? Jaká negativa může přerušovaný půst přinést? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka