O radosti z jídla i ze života: Vše o hořčíku. Které potraviny jsou jeho zdrojem? Dokáží pokrýt celou naši potřebu na den?
Jaká je funkce hořčíku v našem těle a s čím vším nám může pomoci? Když se rozhodneme suplementovat hořčík, která forma doplňků je nejlepší? Jaké mohou být projevy nedostatku hořčíku? Může se jím člověk předávkovat? je nějaký kreativní způsob, jak suplement s hořčíkem zařadit? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Vitamin D. Jaká je jeho funkce a ze kterých potravin ho získáváme?
Kterým skupinám nejvíc hrozí deficit vitaminu D? Co mají dělat ženy v menopauze s vyšším rizikem osteoporózy? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Vitamín C. Proč je v v jídelníčku důležitý a kde ho najdeme?
Komu hrozí nedstatek vitamínu C? Ničí se třeba varem nebo jinou úpravou potravin? Můžeme se jím předávkovat? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Vliv výživy na trávení. Jaké stravovací návyky vedou k obtížím?
Co má hlavní vliv na proces trávení? Jaké příčiny může mít časté nadýmání? Jaké potraviny pomůžou při nervozitě? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.