Nejnovější
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Příběhy z praxe
Tereza Bebarová hovoří s nutričními terapeutkami Andreou Jakešovou a Veronikou Pourovou o problémech, se kterými za nimi klienti chodí nejčastěji.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Výživa na podporu početí. Má pozitivní vliv kyselina listová?
Jakou roli hraje výživa v podpoře plodnosti? Co lze stravou ovlivnit? Jaká jsou hlavní doporučení pro muže? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Cycle syncing. Ovlivňují potraviny hladinu hormonů?
Co pojem znamená? Dokáže jídelníček ovlivnit průběh cyklu? Existuje návod, co jíst v jeho jednotlivých fázích? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Výživa a ženské zdraví. Jak podpořit hormonální rovnováhu? Co kofein?
Jak ovlivňuje výživa hormonální rovnováhu? Které živiny podporují reprodukční systém? Lze ovlivnit endometriózu? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Jak řešit nevolnost v předmenstruačním období? Jakou volit stravu?
Co ženy mohou v tomto období změnit, aby zmírnily příznaky? Jak zamezit chutím na sladké? Na co si dát pozor? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
Zdraví
O radosti z jídla i ze života: Osteoporóza. Co to je a co všechno se vyplatí v rámci prevence?
Proč je riziková a proč se jí snažit vyhnout? Jaký druh sportu je nejlepší? Na jaké chyby si dát velký pozor? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
Zdraví
O radosti z jídla i ze života: Dna. Proč jíst hodně třešní a jak důležitý je při nemoci pitný režim?
Co přesně je dna a jak v těle vzniká? Proč se jí říká "nemoc králů"? Jakou roli v léčbě hraje strava? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Vysoký tlak. Jakou roli má strava při jeho zvládání? Jak solit?
Jaké jsou největší dietní chyby, kterých se lidé dopouštějí? Které potraviny skrývají největší množství soli? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Vysoký cholesterol. Mají na jeho hladinu vliv vajíčka či alkohol?
Co to je cholesterol a jak se liší LDL a HDL? Proč je jeho vysoká hladina v krvi riziková? Které rady neplatí? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Náhražky masa. Jaké způsoby úpravy tofu jsou chutné?
Co to vlastně náhražky masa jsou? Podle čeho bychom je měli vybírat? Je nějaká nevhodná náhražka masa? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- následující ›
- poslední »
O pořadu
Jezte, ať vám to sluší
O zdravém vztahu k jídlu a vyváženém stravování. Přinášíme zajímavé informace, inspiraci, nápady a praktické tipy, jak jíst vyváženě a cítit se dobře ve svém těle.
Čas vysílání
po-čt 13:15 | Dvojka |
E-shop Českého rozhlasu
Další pořady
-
Desky, pásky, vzpomínky
Písničky, které provázely život slavných muzikantů. Vyprávění hudební osobnosti o svém životě, inspiraci, rodině i přátelích, spoluhráčích a dalších zajímavostech.
-
Pochoutkový rok
Kulinární magazín, ve kterém soutěží vaše posluchačské recepty. Rok 2025 je na sladko. Pochlubte se svým rodinným sladkým receptem a vyhrajte!