Nejnovější
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Mikrobiom. Co je střevní mikrobiom a proč je pro zdraví důležitý?
Jak lze přirozeně podpořit rovnováhu střevních bakterií? Kdy má smysl uvažovat o probiotikách nebo prebiotikách? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
Zdraví
O radosti z jídla i ze života: Výživa a genetika. Existuje genetická predispozice třeba k obezitě?
Když jsou všichni v rodině obézní, znamená to, že to máme v genech, nebo jde spíše o děděnou životosprávu? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Výživa a Blue Zones. Co tento pojem znamená a čím jsou regiony známé?
O které konkrétní oblasti se jedná? Jak se v nich lidé stravují? Jaké další faktory hrají roli v dlouhověkosti? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Syndrom propustného střeva. Co to je? Jaký je vliv vlákniny v jídle?
Co může narušit střevní bariéru? Jde o poměrně častý jev? Co změna životosprávy? Jak stres ovlivňuje trávení? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Měření složení těla. Jaké přístroje se používají a které je přesné?
Proč bychom měli znát složení svého těla? Jak se na něj připravit? Může být výsledek zkreslený? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Jak vařit za minimum času. Dá se vařit rychle a přitom zdravě?
Co nejvíce ušetří čas? Na které živiny lidé nejčastěji zapomínají? Jak zajistit pestrost jídel v časovém presu? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Intuitivní jezení. Co se pod pojmem skrývá? Funguje i pro hubnutí?
Jak se dá v praxi začít jíst intuitivně? Jak poznáme, že jíme podle svých potřeb a ne podle chutí? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Výživa a vliv na akné. Má smysl vyřadit třeba kávu nebo čokoládu?
Existuje spojitost mezi tím, co jíme a rozvojem akné? Můžeme vhodnou stravou akné vyléčit? Na co si dát pozor? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Vliv výživy na kvalitu vlasů a nehtů. Které živiny jsou důležité?
Pomohou speciální doplňky stravy, nebo je to spíš marketing? Může přílišná konzumace některých doplňků uškodit? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
Jídlo
O radosti z jídla i ze života: Superpotraviny. Co může způsobit třeba nadbytek chia semínek?
Máme lokální české superpotraviny? Má se z nich primárně skládat náš jídelníček? Lze to s nimi přehnat? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- následující ›
- poslední »
O pořadu
Jezte, ať vám to sluší
O zdravém vztahu k jídlu a vyváženém stravování. Přinášíme zajímavé informace, inspiraci, nápady a praktické tipy, jak jíst vyváženě a cítit se dobře ve svém těle.
Čas vysílání
| po-čt 13:15 | Dvojka |
E-shop Českého rozhlasu
Další pořady
-
Oldies jako na dlani
Pořad nabízí pohled odjinud. Historická fakta, vztahující se k interpretům i skladbám. Informace, které jinde neuslyšíte.