Absolvovala studium bakalářského oboru nutriční terapeut na 1. lékařské fakultě UK, magisterského oboru nutriční specialista na 1. lékařské fakultě UK a magisterského oboru technologie potravin na VŠCHT. Od roku 2023 studuje doktorský studijní program hygiena a epidemiologie na lékařské fakultě Masarykovy univerzity.
Je spoluautorkou knihy O výživě a kuchařky Vyváženě, členkou České asociace nutričních terapeutů a spoluzakladatelkou blogu Ne hladu.
Již během studia získala četnou praxi v oblasti nutriční péče, působila jako nutriční terapeutka v provozu Nemocnice Kladno, dva roky se věnovala nutričnímu poradenství u sportovců v Institutu sportovního lékařství a měsíční praxi absolvovala v roce 2017 také na oddělení diabetologie a metabolických poruch v nemocnici AKH ve Vídni. V minulosti pracovala také pro Výzkumný ústav potravinářský Praha, kde se věnovala studiu zdravotních účinků polyfenolů z obilovin, pozitivních účinků vlákniny na lidský organismus a glykemického indexu potravin.
Věnuje se individuálnímu poradenství v oblasti zdravé výživy, sportovní výživy, redukce hmotnosti a výživy při vybraných onemocněních, pořádá semináře a přednášky na nejrůznější populární témata ve výživě. Ve své disertační práci zkoumá metody měření a výpočtu energetického příjmu.
Pravidelně spolupracuje s Českým rozhlasem. Pro stanici Dvojka připravuje - společně s nutriční terapeutkou Andreou Jakešovou a moderátorkou Terezou Bebarovou - pořad o radosti z jídla i ze života Jezte, ať Vám to sluší.
Všechny články
-
O radosti z jídla i ze života: Syndrom propustného střeva. Co to je? Jaký je vliv vlákniny v jídle?
Co může narušit střevní bariéru? Jde o poměrně častý jev? Co změna životosprávy? Jak stres ovlivňuje trávení? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Jak vařit za minimum času. Dá se vařit rychle a přitom zdravě?
Co nejvíce ušetří čas? Na které živiny lidé nejčastěji zapomínají? Jak zajistit pestrost jídel v časovém presu? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Výživa a vliv na akné. Má smysl vyřadit třeba kávu nebo čokoládu?
Existuje spojitost mezi tím, co jíme a rozvojem akné? Můžeme vhodnou stravou akné vyléčit? Na co si dát pozor? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Superpotraviny. Co může způsobit třeba nadbytek chia semínek?
Máme lokální české superpotraviny? Má se z nich primárně skládat náš jídelníček? Lze to s nimi přehnat? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Med. Na co si dát pozor při výběru? Hodí se pro diabetiky?
Je zdravější než cukr? Jaké zdraví prospěšné látky obsahuje? Proč je med nevhodný pro děti do 1 roku? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Svačiny do školy. Co je největším prohřeškem?
Co dítě během dne potřebuje? Jak svačiny uzpůsobit podle výuky? Co když dítě nedojídá obědy ve škole? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Příběhy z praxe
Tereza Bebarová hovoří s nutričními terapeutkami Andreou Jakešovou a Veronikou Pourovou o problémech, se kterými za nimi klienti chodí nejčastěji.
-
O radosti z jídla i ze života: Jak řešit nevolnost v předmenstruačním období? Jakou volit stravu?
Co ženy mohou v tomto období změnit, aby zmírnily příznaky? Jak zamezit chutím na sladké? Na co si dát pozor? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Osteoporóza. Co to je a co všechno se vyplatí v rámci prevence?
Proč je riziková a proč se jí snažit vyhnout? Jaký druh sportu je nejlepší? Na jaké chyby si dát velký pozor? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Vysoký cholesterol. Mají na jeho hladinu vliv vajíčka či alkohol?
Co to je cholesterol a jak se liší LDL a HDL? Proč je jeho vysoká hladina v krvi riziková? Které rady neplatí? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.