Patricie Strouhalová
Moderuje pořady Víkendový polední Radiožurnál, Host Radiožurnálu, Káva o čtvrté.
Co dělám v rozhlase:
Na Dvojce moderuji pořad Káva o čtvrté a na Radiožurnálu pořad Víkendový polední Radiožurnál (sobota a neděle 10:00–14:00) a Host Radiožurnálu.
Před rozhlasem:
To je u mě jednoduché. Škola FSV UK, nástup do Československého rozhlasu, pak chvíli současně rádio a televize, pak chvíli jen televize a teď zase současně rozhlas a televize. Doufám, že ne jen na chvíli.
Všechny články
-
Kočka není nízkoúdržbový pes. I když zůstává jen doma, vyžaduje pozornost, zdůrazňuje veterinářka
„Na veterinárních univerzitách se kočičí medicína vůbec neučí, a přitom jde hodně dopředu,“ podotýká Martina Načeradská.
-
Létání je nuda přerušovaná průšvihy. Není třeba řešit všechno jako v Top Gunu, říká bývalý pilot
Stává se, že piloti letadel usínají v kokpitu? Kdy je v kabině důležitý humor? A jak se dají zkušenosti kapitána dopravního letadla využít jako inspirace pro týmové lídry?
-
Barevné petky z kontejnerů mizí, vozím si je z cest, říká zakladatelka PET-artu Richterová
Sochařka Veronika Richterová je zakladatelka pet-artu. Aktuálně vystavuje v pražské Botanické zahradě. Co všechno se dá vyrobit z PET lahví? Poslechněte si celý rozhovor.
-
I nemocné děti si chtějí hrát. Po návštěvě klauna viditelně ožijí, pochvalují si v Hořovicích
Film Mocný zvuk, který se natáčel v hořovické nemocnici, dokumentuje práci zdravotních klaunů. Jak účinná je jejich přítomnost u nemocných dětí? Co dokáže muzikoterapie?
-
Prsařský styl není jednoduchý, mám z něj respekt. Otužilecké plavání je hezká droga, říká plavkyně
„Tělo potřebuje nějakou regeneraci. Do studené vody chodím dvakrát, třikrát týdně,“ připouští Nikola Kopecká.
-
Mystery shopping má zlepšovat služby, nikoliv být důvodem k propouštění, říká předseda jeho asociace
Ve vztahu k zákazníkům patří Česko mezi germánské kultury, kde pragmatický přístup převažuje nad vítáním a úsměvy. Také vstřícnost obsluhy sledují tzv. mystery shoppeři.
-
I bůček je zdravá potravina, když nebude denně, vysvětluje ředitelka spolku FÉR potravina
Na etiketách stačí číst seznam, člověk nepotřebuje znát názvy chemických látek, říká šéfka spolku FÉR potravina Hana Střítecká. V čem děláme největší chyby ve stravě?
-
Interiér má obrovský vliv na to, jak se cítíme, jak žijeme a jak jsme odvážní, říká designerka
„Nejde o to vytvořit dokonalý interiér. To je mýtus – dokonalost neexistuje a zabíjí kreativitu,“ popisuje Šmídová.
-
Rakovina děložního čípku by nemusela existovat. Část žen ale podceňuje prevenci, varuje gynekolog
Leden je měsíc povědomí o rakovině děložního čípku. Z gynekologických nádorů jde o onemocnění, kterému se dá nejlépe předejít. V Česku je to ale stále problém. Proč?
-
Talent je v lehkosti. Herec by měl před kamerou rozkvést, plout a užívat si to, popisuje koučka
„Herci a během samotného natáčení zažívají různé situaci a musí fungovat i navzdory tomu. Díky mně mají prostor si to zpracovat,“ vysvětluje Lenka Olšanová svoji práci.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »