O radosti z jídla i ze života: Vápník. Jsou mléčné výrobky jeho nejlepším zdrojem? Proč vápník potřebujeme?

Největší audioportál na českém internetu

Mléko a mléčné výrobky jsou skvělým zdrojem vápníku | Foto: Profimedia

Vápník. Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové

Proč vápník potřebujeme? Jaká je jeho denní doporučená dávka? Komu nedostatek vápníku nejvíc hrozí a proč? Které jsou rostlinné zdroje vápníku? Jak podpořit jeho vstřebávání v těle? Lze se vápníkem předávkovat? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky  Andrey Jakešové.

Související

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.