O radosti z jídla i ze života: Aditiva. Je jejich použití nutné? Jsou sladidla jako třeba aspartam zdraví nebezpečná?
30. srpen 2024
Co to vlastně jsou potravinová aditiva? Má jejich konzumace zdravotní rizika? Je rozdíl mezi přírodním a syntetickým aditivem? Jak je to s dusičnany v uzeninách? O čem napovídá dlouhý seznam aditiv na potravině? Co je tzv. syndrom čínské restaurace? Jsou potraviny, do kterých se aditiva nepřidávají? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Andrey Jakešové.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.