O radosti z jídla i ze života: Aditiva. Je jejich použití nutné? Jsou sladidla jako třeba aspartam zdraví nebezpečná?
Co to vlastně jsou potravinová aditiva? Má jejich konzumace zdravotní rizika? Je rozdíl mezi přírodním a syntetickým aditivem? Jak je to s dusičnany v uzeninách? O čem napovídá dlouhý seznam aditiv na potravině? Co je tzv. syndrom čínské restaurace? Jsou potraviny, do kterých se aditiva nepřidávají? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Andrey Jakešové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Jak vařit odlehčeně? A jaké jsou největší nástrahy české kuchyně?
Kterým surovinám se vyhnout, když se snažíme zhubnout? Jak je nahradit? Co když rádi pečeme? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Snídaně. Platí, že je základ dne? Co by měla správně obsahovat?
Proč je důležitá? Je pravda, že bez snídaně nemůžeme mít zdravý jídelníček? Jak si připravit třeba zdravý koláč? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Nízkosacharidová dieta. Jaký je obsah sacharidů v ovoci a zelenině?
Je omezení sacharidů vhodné pro všechny? A co ketogenní dieta? Vadí cukr v mléčných výrobcích? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.