O radosti z jídla i ze života: Aditiva. Je jejich použití nutné? Jsou sladidla jako třeba aspartam zdraví nebezpečná?

Co to vlastně jsou potravinová aditiva? Má jejich konzumace zdravotní rizika? Je rozdíl mezi přírodním a syntetickým aditivem? Jak je to s dusičnany v uzeninách? O čem napovídá dlouhý seznam aditiv na potravině? Co je tzv. syndrom čínské restaurace? Jsou potraviny, do kterých se aditiva nepřidávají? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Andrey Jakešové.

Spustit audio

    Mohlo by vás zajímat

    Nejposlouchanější

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.

    František Novotný, moderátor

    setkani_2100x1400.jpg

    Setkání s Karlem Čapkem

    Koupit

    Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.