O radosti z jídla i ze života: Jak o Vánocích nepřibrat. Jaká vánoční potravina je nejméně zdravá?
Co je hlavním viníkem toho, že o Vánocích přibíráme? Jaké jsou nejčastější chyby, kterých se dopouštíme? Je třeba sledovat míru alkoholu? Jaká potravina je o Vánocích ta nejnezdravější? Je naopak taková, která je zdravá? Jsou zdravější varianty cukroví? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Zdravé pečení. Lze péct odlehčené cukroví? Jak je to s margarínem?
Má smysl připravovat méně sladké či tučné cukroví? Jak ho správně skladovat? Co vhodné cukroví pro diabetiky? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Rychlá jídla, která šetří čas. Je v pořádku odbývat se pečivem?
Jak se poprat s vánočním shonem a zdravým stravováním? Můžou při vaření šetřit čas chytré spotřebiče? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Konzervace potravin. Máme se konzervám vyhýbat? Proč vydrží dlouho?
K čemu slouží konzervace? Jsou konzervanty obecně škodlivé? Lze si doma vyrobit méně sladké konzervované ovoce? Tereza Bebarová se ptá nutiční terapeutky Veroniky Pourové.
Více o tématu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka