O radosti z jídla i ze života: Konzervace potravin. Máme se konzervám vyhýbat? Proč vydrží tak dlouho?
K čemu slouží konzervace? Jsou konzervanty obecně škodlivé? Můžeme si doma vyrobit třeba méně sladké konzervované ovoce? Jakého si vybrat tuňáka v konzervě? Existuje kvalitní maso v konzervě? Jak jsou na tom luštěniny v konzervě? Je lepší mražená, nebo konzervovaná zeleniny? Jaké konzervy si s sebou vybrat na trek? Tereza Bebarová se ptá nutiční terapeutky Veroniky Pourové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Mražení. Jsou potraviny, které do mrazničky nepatří?
Je to dobrý způsob uchovávání potravin? Nepřicházíme tím o cenné živiny? Jak na správné mražení? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Příprava jídel. Jaké zásady dodržovat? Škodí dlouhé skladování?
Co je nejčastějším problémem v praxi? Jak bychom měli skladovat ovoce a zeleninu? Co když nám naklíčí brambory? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Grilování. Existuje zdravý způsob grilování? Podle čeho vybírat maso?
Zaleží víc na tom, co grilujeme, nebo na způsobu, jakým grilujeme? Je v pořádku jíst hodně opečené kousky? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Veroniky Pourové.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.