O radosti z jídla i ze života: Probiotika. Kde je v potravinách najdeme a proč mají dobrý vliv na zdraví?
Co jsou to vlastně probiotika? Jaké mají benefity? Jsou potraviny, které probiotika v našem těle ničí? Jak poznáme, že nám v organizmu chybí? Které probiotické potraviny se doporučují? Co třeba kombucha? Lze doporučit domácí fermentování potravin? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Jídelníčkem pro dobrou imunitu. Jak ji můžeme posílit a čím uškodit?
Co všechno může ovlivnit funkci imunity? Na co se v jídelníčku soustředit a jaké potraviny do něj zařadit? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Saláty a zálivky. Na co si dát pozor u těch kupovaných?
Může salát sloužit jako zdravá a vyvážená večeře? Jaké jsou nejčastější chyby? Je třeba dát si k salátu pečivo? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Jak číst obaly. Vyplatí se vůbec zkoumat složení potravin?
Jsou informace, které musí výrobce uvádět povinně? Co bychom si měli hlídat? Co znamená označení fit či light? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.