O radosti z jídla i ze života: Saláty a zálivky. Na co si dát pozor u těch kupovaných? Jsou všechny zálivky vhodné?
Může salát sloužit jako zdravá a vyvážená večeře? Jaké jsou nejčastější chyby? Je třeba dát si k salátu pečivo? Jsou všechny zálivky tučné a sladké? Co zdravého a zajímavého můžeme k salátu přidat? Jak jsou na tom ovocné saláty? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Aditiva. Je jejich použití nutné? Jsou některá sladidla nebezpečná?
Co to vlastně jsou aditiva? Má jejich konzumace rizika? Je rozdíl mezi přírodním a syntetickým aditivem? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Výživa sportovců. Můžeme jíst víc, když sportujeme?
Obejdou se sportovci bez doplňků výživy? Jak vybrat ty nejvhodnější? Co pivo po běhu? Je svačina opravdu nutná? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Jak vařit odlehčeně? A jaké jsou největší nástrahy české kuchyně?
Kterým surovinám se vyhnout, když se snažíme zhubnout? Jak je nahradit? Co když rádi pečeme? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.