O radosti z jídla i ze života: Jak vařit odlehčeně? A jaké jsou největší nástrahy české kuchyně?
Kterým surovinám se vyhnout, když se snažíme zhubnout? Jak je nahradit? Stačí se inspirovat středomořskou kuchyní? Pomůže, když nahradíme cukr medem? Je vhodné vynechávat maso? Co když rádi pečeme? Je potřeba jídelníček odlehčovat, i když nepotřebujeme hubnout? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Svačiny. Jsou nutné? Jak má vypadat svačina pro děti či sportovce?
Není vhodnější dodržovat mezi jídly delší pauzy? Můžu svačit oříšky nebo sladkosti? A co proteinové tyčinky? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Snídaně. Platí, že je základ dne? Co by měla správně obsahovat?
Proč je důležitá? Je pravda, že bez snídaně nemůžeme mít zdravý jídelníček? Jak si připravit třeba zdravý koláč? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Nízkosacharidová dieta. Jaký je obsah sacharidů v ovoci a zelenině?
Je omezení sacharidů vhodné pro všechny? A co ketogenní dieta? Vadí cukr v mléčných výrobcích? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.