O radosti z jídla i ze života: Jak číst obaly. Vyplatí se vůbec zkoumat složení potravin? Jak rozumět různým éčkům?
Jsou informace, které musí výrobce uvádět povinně? Co bychom si měli hlídat? Co znamená označení fit, light či protein? Jsou zárukou zdravější potraviny? Jsou potraviny, které je lepší si doma vyrobit než je koupit hotové? Jak zjistit složení u nebaleného pečiva? Napoví o kvalitě potraviny třeba délka jejího složení? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Služební cesty. Jak a proč řešit jídlo v jejich průběhu?
Může jídlo na pracovních cestách zhatit snahu o hubnutí? Co je to hlavní, na co bychom měli myslet? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Fyzicky náročná práce. Je důležitá svačina, nebo stačí sytý oběd?
Jaký typ zaměstnání už můžeme považovat za fyzicky náročný? Co když nemám čas se najíst? Můžu pít sladké nápoje? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Výživa sportovců. Můžeme jíst víc, když sportujeme?
Obejdou se sportovci bez doplňků výživy? Jak vybrat ty nejvhodnější? Co pivo po běhu? Je svačina opravdu nutná? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.