O radosti z jídla i ze života: Jak číst obaly. Vyplatí se vůbec zkoumat složení potravin? Jak rozumět různým éčkům?
Jsou informace, které musí výrobce uvádět povinně? Co bychom si měli hlídat? Co znamená označení fit, light či protein? Jsou zárukou zdravější potraviny? Jsou potraviny, které je lepší si doma vyrobit než je koupit hotové? Jak zjistit složení u nebaleného pečiva? Napoví o kvalitě potraviny třeba délka jejího složení? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Služební cesty. Jak a proč řešit jídlo v jejich průběhu?
Může jídlo na pracovních cestách zhatit snahu o hubnutí? Co je to hlavní, na co bychom měli myslet? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Fyzicky náročná práce. Je důležitá svačina, nebo stačí sytý oběd?
Jaký typ zaměstnání už můžeme považovat za fyzicky náročný? Co když nemám čas se najíst? Můžu pít sladké nápoje? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Výživa sportovců. Můžeme jíst víc, když sportujeme?
Obejdou se sportovci bez doplňků výživy? Jak vybrat ty nejvhodnější? Co pivo po běhu? Je svačina opravdu nutná? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.