O radosti z jídla i ze života: Jak číst obaly. Vyplatí se vůbec zkoumat složení potravin? Jak rozumět různým éčkům?

Jsou informace, které musí výrobce uvádět povinně? Co bychom si měli hlídat? Co znamená označení fit, light či protein? Jsou zárukou zdravější potraviny? Jsou potraviny, které je lepší si doma vyrobit než je koupit hotové? Jak zjistit složení u nebaleného pečiva? Napoví o kvalitě potraviny třeba délka jejího složení? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.