O radosti z jídla i ze života: Fyzicky náročné zaměstnání. Je důležitá svačina, nebo stačí sytý oběd?
Jaký typ zaměstnání už můžeme považovat za fyzicky náročný? Co když nemám čas se najíst? Můžu si dát sladké nápoje? Co si dát k svačině, když se v létě jídlo rychle kazí? Jak si poradit se zvýšeným cholesterolem? Co když se mi v práci střídají dny, kdy sedím a kdy celý den prochodím? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Veroniky Pourové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Sedavé zaměstnání. Jak tomu přizpůsobit jídelníček? Máme si vařit?
Jak zvýšit výdej energie, pokud v práci celý den sedím? Na co bychom měli myslet v rámci jídelníčku? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Příprava jídel. Jaké zásady dodržovat? Škodí dlouhé skladování?
Co je nejčastějším problémem v praxi? Jak bychom měli skladovat ovoce a zeleninu? Co když nám naklíčí brambory? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Mražení. Jsou potraviny, které do mrazničky nepatří?
Je to dobrý způsob uchovávání potravin? Nepřicházíme tím o cenné živiny? Jak na správné mražení? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.