O radosti z jídla i ze života: Fyzicky náročné zaměstnání. Je důležitá svačina, nebo stačí sytý oběd?

Jaký typ zaměstnání už můžeme považovat za fyzicky náročný? Co když nemám čas se najíst? Můžu si dát sladké nápoje? Co si dát k svačině, když se v létě jídlo rychle kazí? Jak si poradit se zvýšeným cholesterolem? Co když se mi v práci střídají dny, kdy sedím a kdy celý den prochodím? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Veroniky Pourové.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.