O radosti z jídla i ze života: Příprava jídel. Jaké zásady dodržovat? Škodí dlouhé skladování?
Co je nejčastějším problémem v praxi? Jaký stupeň úpravy už není zdravý a jak ho poznáme? Co takové brambory opečené do zlatova? Jak bychom měli skladovat například ovoce a zeleninu? Co když nám naklíčí brambory? Jak správně skladovat ořechy, semínka a oleje? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Sušení. Je sušené ovoce vhodné pro děti? Jak správně na sušení masa?
Jaké potraviny nejčastěji sušíme a proč? Co se s nimi děje? Neztrácejí se při sušení některé živiny? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Grilování. Existuje zdravý způsob grilování? Podle čeho vybírat maso?
Zaleží víc na tom, co grilujeme, nebo na způsobu, jakým grilujeme? Je v pořádku jíst hodně opečené kousky? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Výživa těhotných a kojících žen. Jak moc se zvyšuje potřeba energie?
Které živiny se nesmí vynechat? Jaké potraviny se naopak nesmí konzumovat? Jak řešit různé chutě v těhotenství? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Andrey Jakešové.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.