O radosti z jídla i ze života: Rychlá jídla, která šetří čas. Je v pořádku odbývat se pečivem? A co instantní kaše?

Jak se poprat s vánočním shonem a zdravým stravováním? Můžou při vaření šetřit čas chytré spotřebiče? Jak a čím doplnit zeleninu? Jsou vyvážené recepty, které jsou rychle hotové? Jak na vyvážené obložené pečivo? Jak jsou na tom třeba polévky z pytlíku? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.