O radosti z jídla i ze života: Polévky. Jak jsou na tom s obsahem soli? Kupovat, či nekupovat ty instantní?
Jsou polévky zdravé? Jaké živiny v nich najdeme? Jsou některé polévky vyloženě nevhodné? Můžou nahradit hlavní jídlo? Lze nahradit vývar bujónem? Jak jsou na tom z nutričního hlediska čínské nudlové polévky? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Veroniky Pourové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Výživa těhotných a kojících žen. Jak moc se zvyšuje potřeba energie?
Které živiny se nesmí vynechat? Jaké potraviny se naopak nesmí konzumovat? Jak řešit různé chutě v těhotenství? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Příprava jídel. Jaké zásady dodržovat? Škodí dlouhé skladování?
Co je nejčastějším problémem v praxi? Jak bychom měli skladovat ovoce a zeleninu? Co když nám naklíčí brambory? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Služební cesty. Jak a proč řešit jídlo v jejich průběhu?
Může jídlo na pracovních cestách zhatit snahu o hubnutí? Co je to hlavní, na co bychom měli myslet? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Andrey Jakešové.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://dvojka.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://dvojka.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/1cbf078c2113e4a20ba2b4185c2821e2.jpg?itok=FkhfJLo4)
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.