O radosti z jídla i ze života: Jídelníček při nemoci. Pomáhá čaj s medem a citronem? A ovocné šťávy?
Co jíst, když se chceme co nejdřív uzdravit? Prospívá tělu nižší příjem? Je k něčemu nadopovat se vitaminem C? Hraje roli stravitelnost jídla? Mění se nějak při nemoci fungování organizmu? A co vydatný vývar? Jak je to při redukci hmotnosti? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Veroniky Pourové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Vitamín C. Proč je v v jídelníčku důležitý a kde ho najdeme?
Komu hrozí nedstatek vitamínu C? Ničí se třeba varem nebo jinou úpravou potravin? Můžeme se jím předávkovat? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Jídelníčkem pro dobrou imunitu. Jak ji můžeme posílit a čím uškodit?
Co všechno může ovlivnit funkci imunity? Na co se v jídelníčku soustředit a jaké potraviny do něj zařadit? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Vitamin D. Jaká je jeho funkce a ze kterých potravin ho získáváme?
Kterým skupinám nejvíc hrozí deficit vitaminu D? Co mají dělat ženy v menopauze s vyšším rizikem osteoporózy? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka