S vůní tradice: Příběh vína
S vůní tradice: Příběh vína. Jak poznat kvalitní burčák se sommeliérem Pavlem Wintrem
Co je to cechovní norma a na jaké potraviny se vztahuje?
Související
-
Nejstarší kulturní rostlina a nejzdravější ovoce? Expedice za vínem
Jak za dávných časů probíhalo vinobraní? Jaký je rozdíl mezi českými a moravskými vinařskými podoblastmi a kolik jich je? A jak poznat víno dobré a kvalitní?
-
Someliér Ivo Dvořák: Ochutnávat učíme i děti. Místo vína pijí šťávu z limetky a pomeranče
„Víno vám nabídne všechny zážitky,“ tvrdí someliér Ivo Dvořák na Dvojce. „Lze ochutnat, přivonět, dokonce poslouchat. A víno si můžete i osahat.“ Moderuje Tereza Kostková.
-
Bohemia Sekt: Jak komunisti znárodnili nápoj šlechty
Nejoblíbenější české šumivé víno se vyrábí v bývalém pivovaru. Za rozvojem jeho výroby stálo znárodnění moravského sklípku jednoho francouzského rodáka.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.