S vůní tradice: Tipy pro vánoční stůl
S šéfkuchařem Filipem Sajlerem se zaměříme na vánoční stůl. Jistě na něm nesmí chybět tradiční bramborový salát a smažený kapr. Co ale třeba i zvěřina nebo husí játra? Netradičním doplňkem může být i recept na sváteční cheesecake.
Související
-
Tipy Romana Pauluse na přípravu vánočního kapra
Vánoční recept exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
-
Kapr: Jak jej připravit, aby na talíři bylo minimum kostí?
Vánoce bez kapra? Pro mnohé rodiny nepředstavitelné! Jaký je jeho původ? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.