S vůní tradice: Příběh kapra
Kapr hraje hlavní roli na štědrovečerní tabuli. Ale neměl by jen v prosinci, protože ryba rovná se zdraví. Jaké vitamíny obsahuje? Jaká je historie kapra v naší kuchyni a na kolik způsobů se dá připravit? V jakých vodách se tato ryba cítí nejlépe?
Související
-
Kapr: Jak jej připravit, aby na talíři bylo minimum kostí?
Vánoce bez kapra? Pro mnohé rodiny nepředstavitelné! Jaký je jeho původ? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
-
Kapra s povidly a perníkem vytlačil ten smažený. Za tradicí štědrovečerního menu
Bramborový salát, kapr, rybí polévka a cukroví, to je vánoční tradice, říká kuchař a cukrář Jiří Šedivý. Na Moravě se dodržuje podstatně více než v Čechách.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.