S vůní tradice: Příběh brambor
Věděli jste, že brambory jsou bohaté na vitamín C? Jaké další látky obsahují? Jak je to s jejich pěstováním? Jsou náročnou plodinou? Hodí se pouze jako příloha nebo mají v kuchyni ještě bohatější uplatnění? Co všechno se z nich dá připravit?
Související
-
Brambory: Jaké jsou druhy brambor?
Které se hodí na salát, které na těsto či škubánky a které na všechno? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
-
Jsou z brambor, ale zdravé nejsou. Smažené hranolky obsahují karcinogenní látky, varuje Jan Tuna
Hranolky jsou oblíbené, našemu zdraví ale moc neprospívají. Na vině je jejich příprava, při které vznikají nebezpečné karcinogenní látky. Kvalitu hranolek zkoumal Jan Tuna.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.