S vůní tradice: Příběh brambor
Věděli jste, že brambory jsou bohaté na vitamín C? Jaké další látky obsahují? Jak je to s jejich pěstováním? Jsou náročnou plodinou? Hodí se pouze jako příloha nebo mají v kuchyni ještě bohatější uplatnění? Co všechno se z nich dá připravit?
Související
-
Brambory: Jaké jsou druhy brambor?
Které se hodí na salát, které na těsto či škubánky a které na všechno? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
-
Jsou z brambor, ale zdravé nejsou. Smažené hranolky obsahují karcinogenní látky, varuje Jan Tuna
Hranolky jsou oblíbené, našemu zdraví ale moc neprospívají. Na vině je jejich příprava, při které vznikají nebezpečné karcinogenní látky. Kvalitu hranolek zkoumal Jan Tuna.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.