O radosti z jídla i ze života: Nutriskóre. O co se jedná a jak se vypočítává? U jakých potravin nutriskóre sledovat?
Jak nutriskóre poznáme na obale v obchodě? Vypadá vždy jasně a srozumitelně? Pro koho je tento systém vhodný a pro koho možná nevhodný? Existuje ještě nějaký další systém hodnocení potravin? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Alergie. Jak hledat alergeny v potravinách a co dělat v restauracích
Jaké jsou nejčastější alergie a intolerance? Jak zjistím, jestli se jedná o alergii? Jak nahradit např. vejce? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Jak vařit odlehčeně? A jaké jsou největší nástrahy české kuchyně?
Kterým surovinám se vyhnout, když se snažíme zhubnout? Jak je nahradit? Co když rádi pečeme? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Výběr jídla v restauraci. Jak si vybrat zdravěji? Na co si dát pozor?
Je možné jíst zdravě a pravidelně v restauraci či jídelně? Má smysl nahrazovat knedlíky rýží? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka