Nedovedu psát písničky jen tak z vody. Za každým textem je zážitek, přiznává předák Chinaski Michal Malátný

18. květen 2023

Kapela Chinaski je jedním z hlavních aktérů koncertu ke stoletému výročí Českého rozhlasu. „Slovo frontman se mi nelíbí. Stojím vepředu a jsem tváří kapely, takže používám slovo předák,“ vysvětluje muzikant. Jak vypadá příprava kapely na velký koncert? Kam by se vrátil v čase? Proč má pocit, že je kapela na začátku? Čím se baví členové Chinaski, když spolu jedou v autě?

Michal Malátný

Písnička „Měl bych si boty zout“ zazní jako první na čtvrtečním (18. května) koncertě v pražských Riegrových sadech. „Playlisty jsou na mně a hýbeme s nimi, abychom nehráli pořád to samé ve stejném pořadí. Touto písní jsme nikdy nezačínali, takže to bude premiéra,“ láká na koncert zpěvák Michal Malátný.

„Nedovedu psát písničky jen tak z vody. Za všemi mými texty jsou konkrétní zážitky. U písně „Měl bych si boty zout“ to bylo o tom, že jsme měli odletět do Egypta a z letiště mě vrátili s tím, že pas má platit minimálně čtyři měsíce a ten můj platil jen dva.

Tak jsem rodině zamával, vrátil se do prázdného bytu a moje první myšlenka byla: Zuju si boty a dám si nohy na stůl. Byl jsem strašně nešťastný a z toho pocitu napsal ten text,“ vzpomíná zpěvák.

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související