Rozchod Chinaski? Byl to správný krok a odpustili jsme si, tvrdí zpěvák Michal Malátný

24. listopad 2022

Skupina Chinaski změnila v roce 2018 z gruntu obsazení. „Cítili jsme, že společná chemie už nefunguje a jedeme na setrvačník,“ vysvětluje její frontman. „Říkal jsem si, že už to tak dál nejde a buď kapelu zrušíme, nebo ji obměníme.“ Jak se se do kapely dostal klávesák Štajny? Je na poslední desce duch kapely? Jak vznikl název desky? Bere Michal Malátný hraní v kapele jako roli? Chystají něco na Vánoce?  

„Sehnali jsme mladý kluky a s nimi kapela chytila druhý dech. Pravda, bylo těžké opustit staré kamarády. Ale teď po pěti letech se ukazuje, že to byl správný krok. Poznal jsem to na sobě. Baví mě to jako zamlada. A cítím to i na lidech. Ti poznají, jestli jde z kapely společná energie, nebo tam stojí chlapíci, kteří přišli do práce a moc se spolu nebaví,“ vrací se Michal Malátný do minulosti.

Každý rozchod je bolestný. „Kapela je jako manželství. Když spolu strávíte 15 let v jednom autě, na jednom hotelu a na jednom pódiu, je to jako rodina. Bylo to těžké. Ale myslím, že to přebolelo. Odpustili jsme si. A každý si našel svůj nový svět. Není tam žádná zášť.“

Letos v dubnu Chinaski natočili v Norsku novou desku. „Byla to tak skvělá práce, že jsme myslím lepší nenatočili. Každý hudebník chválí tu svoji poslední. Ale mám pocit, že se nám moc povedla,“ uzavírá Michal Malátný.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související