Existují lidé, kteří jsou zamilovaní celý život. Ale jsou to výjimky, říká psycholog

11. únor 2020

Říká se, že zamilovanost může trvat několik týdnů, měsíců, ale i dva roky. Já znám lidi, kteří to dokáží protáhnout skoro na celý život, říká psycholog Alekos Kufudakis.

„Vidíte to v jejich očích. Pořád se vyhledávají, hladí, čekají na něžné slůvko a to je jim opětováno,“ popisuje psycholog Alekos Kufudakis. Je podle něj možné se zamilovat do stejného člověka dvakrát?

Zkušenost ze života

„Určitě znáte páry, které se rozvedly a pak se zase vzaly. Myslím si, že to jde. Ale ne u každého.“ O své životní příběhy se v pořadu Dva na Dvojce podělily i posluchačky. Jedna z nich byla vdaná 50 let a svého muže milovala čím dál víc.

„To je ideál,“ poznamenal psycholog Kufudakis. „Když se toto povede, tak člověk ví, že život prožil naplno a podařilo se mu to, co většině populace ne. Paní může být šťastná.“

Láska z přátelství vs. zamilovanost

Může vzniknout zamilovanost z přátelského vztahu? „Znám spoustu případů. Lidé zjistí, že si vyhovují v tolika věcech, až z toho vznikne dobrý vztah. A může se stát, že i u přátel přeskočí jiskra a prožijí si zamilovanost.“

Chtějí ženy důkazy lásky? Mohou rozvedení manželé žít po druhé svatbě spokojeně až do smrti?

Spustit audio

Související