Náš život je o vztazích. Už od mala k němu ale potřebujeme lásku, říká psycholožka Renata Gregorová

30. červenec 2018

V dnešní hektické době je potřeba odhlédnout od témat, která hýbou médii, a raději povídat si o věcech, které jsou podstatné pro osobní spokojenost a vyrovnanost. I to radí psycholožka Renata Gregorová.

„Prevence spočívá tam, kde náš život úplně začíná. Tedy u maminky v bříšku a po narození. Těch prvních pár let je klíčových, abychom měli hezký spokojený příjemný život,“ tvrdí psycholožka Renata Gregorová.

To co prožijeme v úplně nejranějším dětství, se v dospělosti promítne do našich vztahů a do toho jak zacházíme se životem. „Láska je jedním z nejdůležitějších faktorů, abychom byli spokojeni a sami mohli lásku dávat a vytvářet. Už miminko, které přijde na svět a je v neznámém prostředí, potřebuje maminčino bezpečí. To vše se mu otiskne do psychiky a pak si to neseme s sebou. Když to tam ale není, tak to drhne a přicházejí různé neduhy a disfunkce. Náš život je o vztazích.“

Co se jako student dozvěděl o těle a duši? Jak se dá vykompenzovat naše hektická doba? Jaké jsou pro Honzáka stěžejní události na poli psychosomatiky? Poslechněte si ze záznamu.

Renata Gregorová a Marie Retková
autoři: Marie Retková , jra
Spustit audio