VIDEO: No Name akusticky. Koncert a rozhovor Igora Timka ve Dvojce u piana

2. únor 2022

„Dnes už se nedá hrát Ty a tvoja sestra jako před dvaceti lety. Muzika se mění,“ říká frontman kapely No Name v hudební talkshow Jiřího Holoubka Dvojka u piana. Poslechněte si známé písně v novém hávu. Uslyšíte i třeba slovenskou verzi hitu Včelka Mája. Pořad Dvojka u piana najdete jako podcast k off-line poslechu pouze v aplikaci mujRozhlas. Videozáznam i s časovými značkami jednotlivých skladeb najdete na YouTube Dvojky.

„Zkoušíme až moc často. Někdy je to spíš drezúra než rokenrol,“ glosuje Igor Timko z No Name v hudební takshow Dvojka u piana. Do studia Dvojky přišel společně s klávesistou kapely Zoltánem Sallaiem. „Ale stále cvičíme. Čeká nás nová sezona, překopáváme program.“

„Protože dnes se nedá hrát písnička Ty a tvoja sestra, která má dvacet let. Muzika se mění. Aranžmá taky. A my evidentně taky. Takže je to třeba jemně učesat, aby to nebyl zatrpklý rokenrol z roku 1962.“

„Důležité ovšem je, aby to bylo poznat,“ reaguje Timko na poznámku moderátora Jiřího Holoubka. „V kapele jsou ale často i hádky, musím říct. Protože šest hlav, šest muzikantů, šestkrát ego… To je velká diplomatická darda,“ směje se Timko.

Proč nakonec nedobyli polský nebo italský trh? Jak probíhala spolupráce s Karlem Gottem? Co dělá typický zvuk No Name? A jak zní slovenská verze Včelky Máji? Poslechněte si rozhovor prokládaný živě zpívanými hity pouze v doprovodu piana.

autoři: Jiří Holoubek , rota

Související